• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP napravio senzaciju u ABA ligi! Budućnost pala u Železniku, "panteri" zakuvali borbu za vrh

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Velika pobjeda "pantera" Saše Nikitovića

 FMP pobijedio Budućnost 84:76 Izvor: MN PRESS

FMP je pobijedio Budućnost 84:76 (21:14, 17:24, 26:14, 20:24) u Železniku i napravio jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u ABA ligi. Tim trenera Saše Nikitovića srušio je favorita predvođen fenomenalnim krilnim košarkašem Aleksom Stepanovićem, bivšim igračem Partizana, koji je ubacio 30 poena za 35 minuta na terenu. Pogodio je dvije trojke, uhvatio šest skokova i donio pobjedu zajedno sa rođenim Podgoričaninom, svojim saigračem Rankom Simovićem (21 poen, šest skokova).

Podgoričani su izgubili poslije 10 uzastopnih pobjeda. "Ta serija je njima sigurno bila veće opterećenje nego što je nama bila motivacija... Rekao sam i u najavi da su oni sigurno u ovom trenutku najbolji tim po igri i formi. Danas to nisu uspjeli da pokažu, ali pred ovu utakmicu imali su u odnosu na sve vodeće ekipe dva mjeseca u kojima su bili najkvalitetniji. Tim je i naša pobjeda veća", rekao je poslije utakmice Nikitović.

U Budućnosti je efikasan bio samo Mekinli Rajt, sa 30 ubačenih poena. "Bili smo bolji danas, kad pogledam statistiku cijele utakmice. Izuzetno je teško čuvati prije svega njihove šuteve i bekove, to smo uspjeli danas u nekom dijelu. Uzeli smo dozu rizika sa plejmejkera Rajta, koji jeste dao 30 poena, ali ostali igrači nisu bili razigrani, nisu imali igru na niskom postu sa Kamenjašem i nisu imali bekovske situacije, koje dobro koriste. Uspjeli smo da korigujemo i promijenimo njihovu igru. Mi smo došli na 40 odsto za tri, sa 22 asistencije, mislim da je zaslužena borba za nas - velika, ali velika u našoj borbi za opstanak. Nadamo se da je ova pobjeda 'ta', ali vidjećemo kakvi će još biti rezultati", dodao je Nikitović.

Drugoplasirana Budućnost je ovim porazom ostala na skoru 18-6, a Partizan sada ima šansu da se izjednači na tabeli sa Podgoričanima, jer ima učinak 17-6 i predstoji mu gostovanje Studentskom centru u nedjelju, u Morači od 17 časova. Nedjelju dana kasnije, 31. marta, Budućnost i Partizan odigraće utakmicu odluke u borbi za drugo mjesto na tabeli, a važno je podsjetiti da crno-bijeli u ovom trenutku imaju bolji međusobni skor, jer su pobijedili u Štark areni u prvom dijelu sezone, 96:83.

Kada je u pitanju borba za prvo mjesto, Zvezda ima pred sobom meč-loptu za ovjeravanje prvog mjesta na tabeli u meču protiv Mege u ponedjeljak, 25. marta, u Štark areni.



Standings provided by Sofascore

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC