• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubai ne može da igra u ABA ligi? Stiglo saopštenje iz Podgorice: Donijete su pogrešne odluke!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Budućnost tvrdi da Dubai ne može da bude dio ABA lige zbog neregularnosti tokom sastanka na sjednici Skupštine regionalne lige.

 KK Budućnost smatra da Dubai ne može da igra ABA ligu Izvor: Antonio Ahel/© ATA Images, all rights reserved

Dubai je na sjednici ABA lige i zvanično dobio mjesto u regionalnom takmičenju i biće jedna od ekipa u narednoj sezoni. Poslije svega što se dogodilo oglasila se podgorička Budućnost saopštenjem i tvrdi da Dubai ne može da igra u ABA ligi.

"Iz medija smo saznali da je Skupština ABA lige održana bez prisustva predstavnika Budućnosti i uz protivljenje Partizana i uz novo konstantno omogućavanje Derbija da koristi svoja vlasnička prava osvajanjem ABA 2 lige. Ako su ovi navodi o učešću Dubaija tačni, onda je jasno da je današnji okrnjeni sastav Skupštine donio odluke koje su suprotne Društvenom ugovoru i ostalim aktima Drušva koje upravlja ligom", navodi se u saopštenju.

Objašnjavaju zatim i šta je problem. "Taj okrnjeni sastav zanemario je činjenicu da je jednoglasnost u odlučivanju ovog javnog trgovačkog društva neophodna za proširenje ABA lige, pristup klubova iz drugih država i odobravanje učešća klubova koji to nisu obezbijedili osvajanjem ABA 2 lige ili razigravanjem na kraju sezone."

Ističu zatim da nemaju ništa protiv da Dubai uđe u regionalnu ligu.

"Nemamo ništa protiv da se od sljedeće sezone omogući Dubaiju da igra u ABA ligi, ali insistiramo na tome da taj prijem bude obavljen uz poštovanje Statuta i ugovora, a ne na način na koji je primijenjen u Skupštini i da Dubai dovede u nezavidnu situaciju, a to je da bez ponavljanja Skupštine i saglasnosti svih članova društva neće moći da igra. Takođe, posljednjeplasiranim klubovima i najbolje plasiranim klubovima ABA 2 lige se daje lažna nada da bi moglo biti više mjesta u ABA ligi od sljedeće sezone, ako je jasno da se ova sezona mora završiti po važećim pravilima."

Zbog svega toga Budućnost "očekuje da će učesnici Skupštine koji su donijeli pogrešne i pravno neodržive i nesprovodive odluke sagledati situaciju na pravi način i donijeti odluku o održavanju nove Skupštine." Uz to ističu da je to jedini način na koji Dubai može da uđe u ABA ligu na velika vrata i da samo tako društvo i liga mogu da funkcionišu, navode i da "ukoliko sve to izostane onda će takmičenje od sljedeće sezone biti potpuno neregularno."

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC