• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rožman vjeruje u tri boda protiv Igmana: Mirno, fokusirano, predano poslu, u dobrom raspoloženju - tako čekamo meč!

Autor Dragan Šutvić

Slovenački strateg na klupi Sarajeva najavio je okršaj sa timom iz Konjica.

 Sarajevo Igman Simon Rožman najava  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Sarajeva su u prošlom kolu deklasirali Tuzla siti na Tušnju (1:5) i u odličnom raspoloženju dočekuju predstojeći premijerligaški okršaj sa Igmanom (Koševo, subota, 20.45).

Sarajevski tim se konsolidovao nakon turbulencija poslije kup-duela sa Borcem i kasnijeg oduzimanja bodova, te sada nestrpljivo dočekuje prvu od posljednjih devet utakmica u bh. eliti.

"Mirno, fokusirano, predano poslu i u jako dobrom raspoloženju je prošla ova sedmica, i upravo tako očekujemo meč sa Igmanom. Prije par sedmica smo se sreli, mislim da se jako dobro poznajemo i da smo posljednju utakmicu protiv njih odigrali na visokom nivou, da je bilo puno dobrih stvari. Na kraju, rezultat nije bio taj koji bi nas zadovoljio. Želimo da odigramo na isti način, ali kako bi se na kraju ispred tribine sa našim navijačima radovali. Što se tiče ekipe, puno toga je došlo na svoje i u jednoj lijepoj atmosferi čekamo ovaj meč", rekao je trener bordo tima Simon RMirnoožman na konferenciji za novinare.

Kada je riječ o Igmanu...

"Ima dosta igrača koji su bili u Sarajevu, igraju sa posebnim motivom i žarom. Imaju dosta kompaktnu formaciju od koje ne odustaju, tako da vjerujem da ćemo i mi i oni ponoviti jedan dobar meč, da će gledaoci imati šta da vide, a da ćemo na kraju doći do tri boda. Još je puno utakmica do kraja i mislim da imamo još puno za pokazati, sebi, našim navijačima. U dobrom raspoloženju očekujemo utakmicu i vjerujem da ćemo biti pravi."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prema riječima slovenačkog stratega, stanje u igračkom kadru je veoma dobro.

"Svi su se u fulu vratili, ima nekih malih problema, ali glavom su svi u poslu. U ovoj sedmici je bilo lijepo raditi, u ovakvom okruženju. Ne bih da ureknem jer dosta puta se na posljednjem treningu ili samoj utakmici desi nešto neočekivano. Ove godine dva puta, meni se to nije dogodilo mnogo puta u trenerskoj karijeri. Ne bih da ureknem, ali za sad je situacija čista", rekao je Rožman, naglasivši da vjeruje da stvari u ekipi i klubu poslije svih negativnih dešavanja idu u pravom smjeru.

"Mislim da su sada stvari legle, onako kako bih ja želio. Puno toga smo zadržali za sebe, ali dosta toga vi sami znate. Sve stvari koje su za mene bile ružne, koje nisu išle u pravom smjeru, mislim da smo riješili i da smo na pravom putu. Puno je utakmica do kraja, puno bodova u igri i nama je svaka naredna utakmica mogućnost da pokažemo ono što smo najavljivali ranije."

PREMIJER LIGA BiH – 25. kolo

Subota:

Posušje – Tuzla siti (13.30)

Sarajevo – Igman (20.45)

Nedjelja:

Sloga Meridian – Željezničar (14.00)

Velež – Borac (20.45)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg – GOŠK (15.30)

Zrinjski – Zvijezda 09 (18.00)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC