• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rožman posebno pohvalio igrače pred meč sa Tuzlom siti: I Haris Duljević konkuriše za meč

Autor Haris Krhalić

Trener Sarajeva Simon Rožman najavio je utakmicu sa Tuzlom siti.

 Simon Rožman Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nakon ubjedljive pobjede nad ekipom GOŠK-a u prošlom kolu, fudbaleri Sarajeva ovog vikenda očekuje duel sa ekipom Tuzle siti.

Trener Sarajeva Simon Rožman u najavi ovog meča prvo je pohvalio svoje igrače i govorio o tome na koga može računati u sutrašnjoj utakmici.

„Mislim da je u ovim trenucima svih dešavanja oko nas ekipa reagovala na pravi način. Već tri utakmice smo na dobrom nivou, ali je sada puno lakše nakon pobjede. Riječi imaju veću vrijednost i težinu. Kada se u pitanju povrede Duraković i Penaranda vuku probleme već duži period, a sada su Hasić i Oliveira pod suspenzijom zbog kartona. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo ciljeve kluba. Igrači su fokusirani i najviše želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo“, rekao je Rožman.

Što se tiče same utakmice Rožman je poručio:

„Tuzla je kompaktna i dobra ekipa, dobri su s loptom u nogama, imaju dosta pojedinaca koji imaju veliki kvalitet za ovu ligu, tako da će biti neizvjesno. Očekujem neizvjesnu utakmicu jer je to ekipa koja se želi nadigravati, a to je dobro za sami meč.“

Sarajevo je dobilo pojačanje u vidu povremenog reprezentativca BiH Harisa Duljevića koji je prije nekoliko dana stigao na Koševo. Slovenački trener otkrio je kako će računati na 30-godišnjeg fudbalera.

„Kada je riječ o Harisu, odmah je pokazao da je ozbiljan igrač sa pravim karakterom, zbog čega smo ga i priključili ekipi. Momci su ga odlično prihvatili, a on je odmah pokazao svoje kvalitete. Već je u kadru tako da možemo na njega računati, sada šta i koliko, naknadno ćemo odlučiti“, zaključio je Rožman.

Sutrašnji meč igra se sutra (29. mart) od 16 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC