• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" na Tušnju! Sarajevo protutnjalo Tuzlom, het-trik Hamze Čatakovića!

Autor Dragan Šutvić

Bordo tim je deklasirao Tuzlake na Tušnju.

 Premijer liga BiH Tuzla siti Sarajevo  Izvor: FK Sarajevo

Sarajevo je na Tušnju, u meču 24. kola Premijer lige BiH, deklasirali Tuzla siti predvođeni sjajnim Hamzom Čatakovićem, trostrukim strijelcem na ovoj utakmici!

TUZLA SITI – SARAJEVO 1:5 (0:2)
/Mehanović 48 - Čataković 18, 44, 59, Anđušić 73, Mehmedović 90/

U prvoj utakmici nakon oduzimanja bdova od strane Disciplinske komisije FS BiH, do prednosti je ekipa Simona Rožmana stigla u 18. minutu, kada je poslije proigravanja Frensisa Kjeremea sa desne strane Čataković matirao Eldina Lolića i osmim pogotkom postao najbolji strijelac Sarajeva u sezoni, ostavivši iza sebe Ajdina Hasića i Renana de Oliveiru.

Deset minuta kasnije je Čataković mogao da stigne i do drugog gola, ali je poslije centaršuta sa desne strane glavom šutirao preko gola, ali je u 44. minutu ipak uspio da stavi drugu "recku" pored svog imena na listi strijelaca. 

Korner je sa lijeve strane izveo Slaviša Radović, a Čataković glavom zahvatio loptu koja je preletjela odbranu i završila u mreži.

Poslije samo tri minuta igre u nastavku, Tuzlaci su prepolovili zaostatak, sjajnim golom Mirzada Mehanovića, koji je udarcem sa lijeve strane natjerao Dejana Ilieva da "paradom" samo uljepša pogodak.

Ipak, nije Sarajevo do kraja meča dozvolilo dramu. Reakcija tima sa Koševa stigla je 11 minuta kasnije, kada se Čataković oslobodio čuvara prilikom jedne akcije i po treći put na utakmici matirao Lolića, da bi u 73. minutu bilo 1:4 poslije akcije rezervista Sarajeva.

Korner je izveo Haris Duljević, a najspretniji je pred golom Tuzla sitija bio Nemanja Anđušić koji je volej-udarcem pospremio loptu u mrežu.

Sudbinu Tuzlaka, pogotkom u 90. minutu, zapečatio je Eldar Mehmedović, koji je izašao sam ispred Lolića poslije proigravanja Edina Julardžije i rutinskom egzekucijom ovjerio visok trijumf gostiju.

TUZLA SITI: Lolić, Bihorac, Delimeđac, Nukić (od 68.  Mašović), Hadžić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Osmić, Kobiljar (od 84. Ordagić), Ćosić. Trener: Slavko Petrović.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić (od 53. Mehanović), Čataković (od 68. Duljević), Kjereme (od 60. Anđušić), Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Čelik, Đuričković, Mustafić (od 68. Mehmedović). Trener: Simon Rožman.

PREMIJER LIGA BiH – 24. kolo

Petak:

Igman – Sloga Meridian 2:0 (2:0)

Tuzla siti – Sarajevo 1:5 (0:2)

Željezničar – Velež (20.00)

Subota:

Zvijezda 09 – Široki Brijeg (13.30)

Borac – Zrinjski (16.00)

GOŠK – Posušje (20.45)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC