• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović najavio banjalučki duel sa Borcem: Znamo da idemo prvom na tabeli, ali ako pobijedimo ostajemo u igri!

Autor Dragan Šutvić

Crnogorski strateg najavio je subotnji okršaj sa crveno-plavima.

 željko petrović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Drugo kolo trećeg, posljednjeg kruga Premijer lige BiH obilježiće derbi-okršaj prvoplasiranog Borca i drugoplasiranog Zrinjskog (subota, 16.00).

Biće to drugi okršaj Banjalučana i Mostaraca u posljednjih dvadeset dana, a u nedavnom okršaju u Mostaru crveno-plavi su trijumfovali rezultatom 1:0 i napravili ogroman korak ka osvajanju titule, treće u istoriji kluba.

U najavi subotnjeg duela, trener Zrinjskog Željko Petrović prvo je sumirao taj duel.

"Pogledao sam dva puta tu utakmicu, jutros smo je zajedno ponovno gledali. Mi nismo imali skoro nikakav problem što se tiče Borca. Držali smo 70 posto loptu, imali smo 15 šuteva - oni pet, mi deset kornera - oni dva. Kad vidiš statistiku sa te utakmice mi smo bili dominantniji, ali kada igraš protiv protivnika koji je povučen, koji se postavi u niži blok, onda on izgleda brže jer igrači izlaze u prostor koji im ostavimo jer se mi raširimo, tražimo igru", naveo je Petrović, dodavši o sutrašnjem meču:

"Znamo da igramo protiv prvog na tabeli i znamo da utakmica donosi puno toga. U igri je još 30 bodova i ako pobijedimo ostajemo u igri, približavamo se Borcu. Pred nama je serija važnih utakmica, krucijalnih za cijelu sezonu", istakao je Petrović.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Stanje oko igračkog kadra, dodaje strateg Mostaraca, bolje je nego u proteklom periodu.

"Neki su se igrači oporavili, možda ne svi za 90 minuta, i jedino nećemo rizikovati sa Ivančićem koji neće biti u konkurenciji. Vraća nam se Ilinković koji je za nas jako važan igrač, igrač koji protok lopte pravi bržim."

Pred ovaj meč, novi igrač Zrinjskog postao je nekadašnji reprezentativac Sjeverne Makedonije Besart Abdurahimi. U klub je stigao iz Apolona iz Limasola sa kojim je početkom godine raskinuo saradnju, a za tim iz Mostara još uvijek nema pravo nastupa.

"Doveli smo ozbiljnog igrača, sa ozbiljnom biografgijom. Pogledali smo više njegovih utakmica i procijenili da treba da ga dovedemo ova dva mjeseca, uz opciju da ga zadržimo. To je igrač sa odličnom karijerom, školovan i pismen igrač. Nadam se da će administrativna procedura biti što prije završena i da će Abdurahim što prije moći zaigrati", zaključio je Petrović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC