• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac bez kalkulacija protiv Zrinjskog: Svaka utakmica do kraja je finale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u subotu od 16 časova dočekuje Zrinjski u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 FK Borac HŠK Zrinjski najava Vinko Marinović Jovan Nišić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su odlično odradili prethodni dio sezone i suvereno gledaju sa vrha tabele, a i plasirali su se u polufinale Kupa BiH, gdje ih očekuje dvomeč protiv Širokog Brijega.

Ipak, u subotu im poslije reprezentativne pauze na noge izabranicima Vinka Marinovića dolazi aktuelni šampion Zrinjski, kojeg su savladali prije skoro tri sedmice prvi put na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i trasirali put ka šampionskom peharu.

"Pauza nam je došla u pravom trenutku jer smo imali težak raspored koji smo uspješno završili. Iskoristili smo je da se odmorimo i što bolje pripremimo za nastavak prvenstva. Igrači su dobro radili i s optimizmom gledamo na završni dio šampionata i Kupa BiH. Biće dosta utakmica u paklenom ritmu, većinom srijeda-subota", rekao je Marinović u najavi meča u Banjaluci.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Trener Borca izuzetno respektuje mostarsku ekipu, ali je kao u svakom meču najavio borbu za pobjedu bez kalkulacija iako Banjalučani imaju 12 bodova prednosti.

"Jako poštujemo Zrinjski i njegovu snagu i kvalitet, ali istovremeno i mi smo imali dosta takvih utakmica. Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali zavisi i od odnosa snaga i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod. Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu, a ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacija želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede. Vidjećemo, u pitanju je derbi u kojem detalji odlučuju. A vjerujem da će meč biti zahtjevniji nego onaj u Mostaru", istakao je strateg crveno-plavih i dodao da nema kadrovskih problema pred "plemiće".

Marinović je potvrdio i da očekuje ofanzivnu igru Zrinjskog u Banjaluci.

"Oni stalno tako igraju i vjerovatno će se tako postaviti, ali zavisi i od nas da li će uspjeti u tome. Oni takođe žele da osvoje bodove kako bi stekli psihološku prednost i opet se uključili u trku za titulu".

Na kraju je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion.

"Mislim da su momci pokazali da su sjajno predstavljali klub i da im je sutara potrebna podrška, kako bismo svi zajedno stigli do rezultata i na kraju krajnjeg cilja".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vezista Borca Jovan Nišić potvrdio je da jedva čeka derbi utakmicu sa Mostarcima.

"Ne bih mnogo dužio što se tiče sutrašnje utakmice jer svi znamo ko je Zrinjski i šta je derbi. Takođe znamo i šta smo mi dosad uradili i na kojoj smo poziciji na tabeli, što je veoma zasluženo. Željno iščekujemo meč, iskreno, jedva smo čekali kraj reprezentativne pauze", istakao je Nišić i pridružio se apelu Marinovića da Banjalučani ispune tribine.

"Lijep je termin, mislim i da će biti lijepo vrijeme, a nama bi jako značio pun stadion da zajedno uživamo u derbiju i ako Bog da slavimo", zaključio je Nišić.

Utakmica između Borca i Zrinjskog igra se u subotu (16.00), sudiće je Ermin Sivac iz Zenice, a direktan prenos je na TV Arena Sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC