• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potpisujem svaku Željkovu riječ!" Oglasio se slavni trener: Partizanu je nedostajao Mirotić!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni trener Bogdan Tanjević oglasio se nakon posljednjeg meča Partizana u Evroligi.

 Bogdan Tanjević o nastupu Partizana u Evroligi Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana ostali su bez šansi za doigravanje u Evroligi porazom Crvene zvezde od Anadolu Efesa (100:55), ali su i pored toga trijumfalno završili sezonu - pred svojim navijačima savladali su Valensiju (79:66) za oproštaj od takmičenja. Zanimljivo je bilo na konferenciji Željka Obradovića koji se odmah nakon pobjede obratio medijima, a njegove riječi čuo je i jedan slavni jugoslovenski trener.

Iskusni Bogdan Tanjević prokomentarisao je na svom Tviter nalogu Obradovićevu konferenciju, ali i promjene u igračkom kadru Partizana. Jasno je nekadašnjem šampionu Evrope sa ekipom Bosne iz Sarajeva da su crno-bijelima previše nedostajala trojica igrača koji su napustili klub pred početak sezone, ali i jedan koji nije došao!

"Potpisujem svaku riječ koju je izgovorio Željko večeras. Potpisujem naravno i svaku neizgovorenu... Nije htio da se žali (jer je preveliki laf) za nenadoknadiv gubitak dva sjajna igrača, Lesora i Egzuma koje je on napravio igračima. A nedostaju i Madar i Mirotić", napisao je Tanjević na Tviteru i izazvao brojne reakcije.

Podsjećamo, na kraju prethodne sezone Dante Egzum potpisao je ugovor sa Dalas Maveriksima i tako se vratio u NBA ligu, gdje je igrao i prije evropske avanture. Svojevremeno peti pik sa drafta 2014. godine igra fantastično u ekipi koju predvode Luka Dončića i Kajri Irving, pa je gotovo sigurno da će i narednih godina biti važan šraf u NBA ekipama.

Matijas Lesor je pojačao Panatinaikos i sa grčkim timom bilježi impresivne rezultate u Evroligi ove sezone. Renovirani tim pod komandom Ergina Atamana stigao je do drugog mjesta na kraju ligaškog dijela, pa će imati dobre šanse da se nađe i u samoj završnici takmičenja. Plej-of će igrati i Jam Madar, koji se na veoma kontroverzan način rastao sa Partizanom i postao prvi Izraelac u istoriji turske košarke, gdje brani boje Fenerbahčea. Iako je stigao kao veliko pojačanje, kod Šarunasa Jasikevičijusa nema veliku ulogu, a prethodnog ljeta su zbog njega "zaratili" Partizan i Miško Ražnatović, nakon čega je prekinuta saradnja sa agencijom jednog od najuticajnijih košarkaških agenata na svijetu.

Sa druge strane, Nikola Mirotić se nakon sage koja je trajala čitavog ljeta odlučio za Olimpiju iz Milana. Postojala su interesovanja Partizana, Crvene zvezde i Panatinaikosa, ali je na kraju nekadašnji španski reprezentativac porijeklom iz Crne Gore potpisao za italijanski klub, sa kojim je ove sezone azvršio na 12. mjestu u Evroligi.

(MONDO - D. N.) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC