• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko dovodi NBA šampiona? Dominirao protiv Partizana, igrao sa Durentom, Vestbrukom, Janisom...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Serž Ibaka navodno je jedna od meta Partizana za narednu sezonu.

 Serž Ibaka na meti Partizana Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Serž Ibaka (34) mogao bi od naredne sezone da obuče dres Partizana! Njemu na ljeto ističe ugovor sa minhenskim Bajernom i prema informacijama italijanskog novinara Matee Andreanija crno-bijeli ga prate. "Željku Obradoviću se dopada", dodaje Mateo. Izgleda da postoji interesovanje...

Ibaka je, uz Silvana Franciska, bio najzaslužniji za pobjedu Bavaraca u Beogradu u februaru (79:78). Dao je 14 poena (6/7 za dva), uz tri skoka, a na oko minut prije kraja meča dao je i dva važna slobodna bacanja. Dobru partiju u Beogradu pružio je i u novembru prošle godine u porazu od Crvene zvezde (74:68) kada je imao 10 poena, pet skokova i 4četiri asistencije.

Upravo je poslije tog meča pričao sa srpskim novinarima. Priznao je da ga je oduševila publika. "Bilo je prelijepo, nevjerovatno zaista. Slušao sam mnogo o ovom mjestu i sada sam igrao ovdje. Stvarno je bilo nevjerovatno", rekao je tada Ibaka.

Ibaki je ovo prva sezona u Evroligi, ali ne i prva u Evropi. Karijeru je počeo u rodnom Kongu, pa je onda u sezoni 2008/09 igrao u španskoj Manresi i odatle je otišao u NBA gdje je kao 24 pik izabran od strane Sijetla koji je postao Oklahoma poslije gašenja. U Tanderima je igrao od 2009. do 2016. godine i bio je dio tima sa Kevinom Durentom, Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom. Onda je igrao za Orlando, Toronto, Kliperse i Milvoki. Sa Reptorsima je osvojio i NBA titulu.

Kada je reprezentacija u pitanju, branio je boje Španije i sa njima ima zlato sa Evropskog prvenstva 2011. godine i srebro sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC