• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čestitka Jokiću stigla sa drugog kraja svijeta! Košarkaški savez Srbije oglasio se nakon nagrade

Autor Dragan Šutvić

KSS reagovao na istorijski uspjeh srpskog košarkaša u najjačoj ligi na svijetu.

 Košarkaški savez Srbije čestitka Nikoli Jokiću Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić ponovo je MVP NBA lige - treći put u karijeri najkorisniji je igrač ligaškog dijela sezone. Ponovo je dominirao i sasvim zasluženo stigao do priznanja, a čestitke ka najboljem igraču Denvera stižu sa svih strana. Najbitnije je vidio u poruci čiji je narator supruga Natalija, a najveća zvijezda ćerka Ognjena, ali... Sigurno će nikoli značiti i čestitka iz Srbije!

Nakon osvajanja laskavog priznanja u dalekoj Americi oglasio se Košarkaški savez Srbije. Na društvenim mrežama KSS-a osvanula je čestitka najkorisnijem igraču NBA lige, uz kratku poruku. Kako to i treba da bude, Košarkaški savez Srbije ponosan je na još jedan veliki uspjeh igrača za kojeg mnogi već sada smatraju da je najbolji Evropljanin ikada!

"Po treći put, najkorisniji igrač NBA lige je naš Nikola Jokić! Na taj način, reprezentativac Srbije je ispisao još jednu stranicu u istoriji našeg sporta, NBA lige i košarke na globalnom nivou. Ponosni na Nikolu! Čestitamo", navodi se u objavi Košarkaškog saveza Srbije. Pogledajte kako ona izgleda na Instagramu:

Podsjećamo, Nikola Jokić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine, dok je tri godine ranije sa nacionalnim timom za igrače do 19 godina bio srebrni na Svjetskom prvenstvu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije igrao je jopš i na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, odnosno Evropskom prvenstvu 2022. godine, ali tim tada nije uspio da osvoji medalje.

Tokom karijere je tri puta biran za najboljeg srpskog košarkaša i to 2018, 2021. i 2022. godine. Kao košarkaš Mege, jedinog srpskog tima za koji je nastupao u seniorskoj konkurenciji, Nikola Jokić je 2015. godine bio MVP ABA lige, ali i najbolji mladi igrač tog takmičenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC