• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić razbio konkurenciju - Dončića ostavio predaleko!

Autor Dragan Šutvić

Srspki košarkaš Nikola Jokić osvojio treću MVP nagradu.

 Nikola Jokić treći put MVP NBA lige rezultati glasanja Izvor: Profimedia

Najbolji košarkaš u NBA ligi ponovo je Srbin - Nikola Jokić je treći put u karijeri osvojio priznanje za partije u ligaškom dijelu sezone, a ovog puta je to uradio na veoma dominantan način. Za razliku od prethodne sezone kada mu je titula, vjerovatno nepravedno, izmakla i otišla u ruke Džoela Embida, sada Amerikanci nisu imali dilemu ko je najbolji u najjačoj ligi na svijetu.

Nikola Jokić osvojio je 926 glasova u izboru za najboljeg igrača lige, a daleko iza njega našli su se Oklahomin Šaj Gildžes-Aleksander i Dalasov Luka Dončić. Kanađanin je osvojio 640 poena, dok je Slovenac sakupio 566 i to je bilo dovoljno tek za treću poziciju u izboru. Listu najboljih kompletirali su Janis Adetokunbo (192 glasa), Džejlen Branson (142), Džejson Tejtum (86), Entoni Edvards (18), Domantas Sabonis (3) i Kevin Durent (1).

Jokićev najveći rival Džoel Embid ove godine nije bio u konkurenciji za prestižnu nagradu, jer tokom ligaškog dijela sezone nije odigrao dovoljan broj utakmica. Teška povreda u finišu ligaškog dijela sezone eliminisala ga je iz takmičenja, pa nije mogao da odbrani MVP titulu koju je prethodne sezone "ukrao" Jokiću i tako srpskog košarkaša spriječio da četiri puta u nizu bude najbolji - što nikome nikada nije pošlo za rukom. Pogledajte kako su glasali američki novinari:

Pored tri MVP priznanja u NBA ligi Nikola Jokić ima i šampionski prsten osvojen prethodne sezone, kada je ekipu Denvera prvi put u istoriji franšize odveo do trofeja. U velikom finalu protiv Majamija tada je bio MVP, pa se s pravom može smatrati za najboljeg Evropljanina u istoriji američke košarke!

Jokić je do sada šest puta biran za Ol-star utakmicu, tri puta je bio u idealnoj petorci i još dva puta u drugoj idealnoj petorci lige. Svojevremeno je bio i u najboljoj petorci novajlija u NBA ligi, a u narednim godinama će na adresu srpskog košarkaša stići još priznanja koja se dodjeljuju u NBA ligi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC