• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci potcijenili "orlove": Teško da se Srbija može nazvati prijetnjom!

Autor Dragan Šutvić

Amerikanci veruju da će lagano do finala Olimpijskih igara u Parizu, čak i ako im se Srbija nađe na putu.

 Nikola Jokić Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sjedinjene Američke Države "prošetale" su se do četvrtfinala Olimpijskih igara pošto su u grupi pobijedili Srbiju, Južni Sudan i Portoriko, tako da ostaju glavni favoriti za zlatnu medalju. Uoči meča sa Brazilom, američki "NBC" analizirao je ko je do kraja takmičenja i najozbiljiniji rival njihovom drim-timu i zaključio da su to upravo oni sami.

"Iskreno, ako reprezentacija SAD ne shvati protivnika ozbiljno ili izađe mlako na teren, mogla bi da pobijedi samu sebe na turniru. Koji drugi timovi bi od toga mogli da imaju koristi? Hajde da rangiramo preostalih sedam učesnika turnira i kakve su njihove šanse da dođu do pobede nad Amerikancima", poručuje se u tekstu američke televizije, a potom objašnjava da su Njemačka i Kanada najveći favoriti da ih zaustave, možda i jer su sa druge strane žrijeba.

S obzirom na to da je SAD već pobijedila Srbiju dva puta u posljednje dvije nedjelje, čini se da Amerikanci nisu previše zabrinuti za košarkaše Svetislava Pešića. Upravo to bi mogao da bude motiv "orlovima" za dalje takmičenje pošto su Amerikanci upravo potencijalni rival Srbije u polufinalu Igara, ako srpski igrači danas savladaju Australiju.

"Srbija može da bude protivnik Amerikanaca u polufinalu i ima Nikolu Jokića u reketu sa prosjekom od 18,7 poena, 11 skokova i sedam asistencija uz procenat šuta od 64,5 odsto. I dalje je najbolji igrač na planeti i može da dobije meč protiv bilo koga. Bogdan Bogdanović je takođe dao 19 poena za Srbiju na jednom meču. Ipak, teško je nazvati prijetnjom tim koga su SAD pobijedile 26 razlike u prvom meču grupne faze na Olimpijskim igrama. Pobijedili su ih isto i u prijateljskoj utakmici. Srbija može da izdrži protiv SAD kada je Jokić na parketu, ali nemaju dubinu da izdrže minute kada ode na klupu", objašnjava se u tekstu.

Podsjetimo, košarkaši su se preselili iz Lila u Pariz i danas ćemo prvo vidjeti meč Njemačke i Grčke od 11 časova, pa Srbije i Australije od 14.30, dok zatim slijede dueli Francuska - Kanada (18.00) i Brazil - SAD (21.30).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC