• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Predraga Danilovića vodio Srbiju do medalje! Sašin nasljednik zablistao na Eurobasketu

Autor Dragan Šutvić

Vuk Danilović bio najbolji strijelac kadetske reprezentacije Srbije na Kritu

 Kadeti Srbije osvojili bronu na Eurobasketu  Izvor: MN PRESS

Muška U16 reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu na Kritu, jer je u utakmici za treće mjesto pobedila Grčku – 74:65 (23:13, 16:19, 18:12, 17:21) Ovo je treća medalja za mlađe kategorije Srbije ovog ljeta, poslije srebra muškog tima do 18 godina i bronze ženske juniorske reprezentacije na evropskim prvenstvima u Finskoj, odnosno Portugalu.

Iako je iza njih bio dosta bolan poraz od Francuske u polufinalu, Orlići su u meč ušli riješeni da se kući vrate sa medaljom. Takav stav donio im je i sigurnost u igri, pa i dvocifrenu razliku već minut i po prije kraja prvog perioda, kada je Andrej Bijelić ubacio dva penala za plus 11 (10:21), piše u izvještaju Košarkaškog saveza Srbije.

Poenima Vukašina Gavranovića Srbija početkom 17. minuta povela 21:35. Grčka je uzvratila serijom 8:0 i pred posljednji minut prvog poluvremena više nego prepolovila zaostatak – 29:35. Selektor Vladimir Zlatanović je reagovao minutom odmora, poslije koga je Nedeljković sa penala prekinuo post srpskog tima, da bi se na veliki odmor otišlo sa plus sedam za Orliće – 32:39.

Po povratku iz svlačionice Orlići su se opet lako odlijepili na dvocifrenu razliku i distancu održavali. Grčka nije odustajala, na tri minuta i 16 sekundi pre kraja je uspjela da smanji na sedam razlike – 58:65, a nalet je odbio Danilović sa penala. Međutim, nije tu bio kraj opasnosti. Minut i po prije kraja bilo je „samo“ plus pet za srpski tim – 62:67, na šta je trojkom odgovorio Nikola Karalić.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je sin odlazećeg predsjednika Košarkaškog saveza Predraga Danilovića Vuk Danilović sa 24 poena, Andrej Bijelić je stao na tri asistencije od tripl-dabla, imao je 15 poena, 12 skokova i 7 asistencija, Nikola Karalić je ubacio 11, uz 6 skokova i 5 asistencija, a Andrej Pavlović stao na 10 poena.

Vuk Danilović je kadet Mege i veliki je talenat tog kluba, a na Eurobasketu na Kritu već je pružao sjajne partije. Ovo je sin Predraga Danilovića: 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC