• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predrag Danilović odlazi! Ekipi prije izlaska na balkon rekao da je kraj

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije povući će se prije kraja mandata.

 Predrag Danilović napušta Košarkaški savez Srbije Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović povući će se poslije osvajanja bronze muške reprezentacije, objavio je "Meridijan sport". On je prije izlaska ekipe na balkon Starog dvora u utorak saopštio reprezentativcima i stručnom štabu da više neće predvoditi krovnu organizaciju trofejnog sporta.

Danilović je osam godina predsjednik Saveza i iako mu mandat ističe u decembru, on želi da se povuče ranije da bi se izborni proces završio što prije i da bi nasljedniku omogućio da donese odluku o novom selektoru prije početka novog ciklusa i kvalifikacija za Eurasket 2025, koje počinju u novembru.

Pod vođstvom Predraga Danilovića (54), nacionalne selekcije osvojile su 27 medalja, muška reprezentacija postala je vicešampion Evrope, svijeta i bronzana na Olimpijskim igrama, a košarkašice su postale prvakinje Starog konitenta 2021, pod vođstvom Marine Maljković.

Juniorske selekcije su osvojile evropska zlata 2017, 2018. i 2023. godine, a basketaši su uspostavili svjetsku i evropsku dominaciju, tokom koje su osvojili bronzu na Igrama u Tokiju i nažalost u Parizu nisu ušli u završnu borbu za medalje.

Jedan od najboljih srpskih i evropskih košarkaša u istoriji za sobom ima funkcionersku karijeru dužu od dvije decenije, a započetu još 2000. godine. Bio je legendarni as, šampion Evrope sa Partizanom, Virtusom, bio je i prvak kontinenta i prvak svijeta sa Jugoslavijom, a od jeseni 2000. bio je potpredjsednik, a zatim i predsjednik Partizana u šampionskom periodu od praktično decenije i po. Potom je preuzeo srpsku "kuću košarke", 2020. godine je reizabran i po svemu sudeći odlučio je da čelnu poziciju prepusti nasljedniku na startu novog olimpijskog ciklusa "Los Anđeles 2028".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ama

Dosta je i njega

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC