• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Avramović napustio Partizan? Oglasio se i otkrio sve o odnosu sa Obradovićem

Autor Dragan Šutvić

Aleksa Avramović potvrdio da je iz Partizana otišao kao bolji igrač i čovjek, a posebno je zahvalan treneru Željku Obradoviću.

 Zašto je Aleksa Avramović napustio Partizan  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Aleksa Avramović napustio je Partizan poslije tri godine, a njegova dostupnost na trižištu iznenadila je i prvog čovjeka CSKA Andreja Vatutina. Ipak, to ne znači da je bilo ikakvih problema između Avramovića i Partizana, štaviše Čačanin samo u superlativima priča o iskustvu sa Željkom Obradovićem.

"Fantastično iskustvo, tu nema dileme. Izašao sam iz Partizana kao bolji košarkaš i bolji čovjek. Radio sam sa Željkom i to je bila privilegija. Doživio sam veliku podršku navijača i te tri sezone će biti uvijek zabilježene kao nešto veliko u mom životu. Posebno ta titula u ABA ligi koju smo osvojili poslije 10 godina. Pratiću Partizan sigurno u Evroligi i želim im sve najbolje...", poručio je Avramović u intervjuu za "Mozzart Sport".

Avramović ističe da je njegova druga sezona u Partizanu bila puna emocija, prolazio je kroz nevjerovatne turbulencije, a na kraju je malo falilo da sa crno-bijelima ode na fajnal-for. Jedna pobjeda dijelila ih je od tog uspjeha i rušenja Real Madrida: 

"U toj sezoni sam dva puta polomio ruku, osvojio titulu, otišao na Svjetsko prvenstvo i tu osvojio srebro. Meni je to nestvarno. Što se tiče te ekipe... Imali smo Dantea, Madara, Matijasa, Papapetrua u odnosu na prošlu godinu. Dobra ekipa smo bili, uživali smo igrajući zajedno i napravili smo fantastičan rezultat".

Za razliku od te, njegova treća i finalna sezona u Partizanu nije bila uspješna jer su crno-bijeli ostali bez ijednog trofeja, nakon čega je klub odlučio da pritisne dugme "restart" i da zamijeni praktično cijeli tim.

"Ne znam šta je nedostajalo, jednostavno dešavaju se usponi i padovi. Dobri i loši periodi. Svetislav Pešić to dobro kaže, teške situacije su nas napravile boljima. Sjetite se samo sve što je bilo, od Boriše Simanića pa nadalje. Izdigli smo se i naučili iz toga, tako je bilo u Partizanu. Dešavaju se dobri i loši momenti. Adetokunbo je rekao dobru stvar, ako nismo osvojili to ne znači da smo loši", zaključio je on.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC