• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA superstar otvorio dušu, Srbinu to nikad neće zaboraviti: Otac mi je umirao, tad mi je sve dozvolio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Demar Derouzan je otkio koliko mu je pomogao Greg Popovič kada mu je za vrijeme dok je igrao u San Antoniju umirao otac.

 Greg Popovič podrška Demaru Derozanu kada mu je umirao otac Izvor: ELSA / Getty images / Profimedia

Demar Derouzan je nedavno govorio da želi da završi karijeru u Torontu, a bek šuter Sakramenta sada je otkrio koliko je zahvalan najpoznatijem Srbinu NBA lige! On je poslije odlaska iz Toronta osim za Čikago i sada za Sakramento igrao i za San Antonio. Bio je dio ekipe iz Teksasa od 2018. do 2021. godine, a taj period karijere obilježila je teška bolest njegovog oca. Frenk Derouzan je preminuo 19. februara 2021. godine nakon što je dugo bolovao u rodnom Los Anđelesu, a trener San Antonija Greg Popovič je dozvoljavao Demaru da izostaje sa treninga kako bi provodio vrijeme sa njim. 

Popovič koji je oborio brojne rekorde NBA lige i sa 75 godina i dalje vodi San Antonio rođen je davne 1949, godine u Istočnom Čikagu u Indijani. Otac mu je Srbin, a majka Hrvatica i uvek je ponosno isticao svoje srpsko porijeklo. Kada je saznao da je njegovom najboljem igraču otac bolestan, sport je pao u drugi plan. 

"Bilo je to drugo vrijeme, kada se moj otac baš mučio. Bilo je toliko slučajeva kada su se igrale neke utakmice, a Pop bi došao do mene i pitao me nešto. Onda bi mi poslije utakmice rekao: 'Samo idi kući. Šutiraćemo dva dana, ne moraš da budeš tu, samo budi spreman za meč.' Bilo je toliko utakmica u San Antoniju gdje između mečeva nisam bio tu. Brinuo sam se o ocu. Dozvolio mi je da uradim to bez ikakve distrakcije, bez ičega. Rekao mi je da ne brinem zbog medija i to je bila najbolja stvar jer je bilo toliko trenutaka koje sam proveo sa ocem tokom tog perioda, a Pop mi je to dozvolio bez ikakvih problema", ispričao je Demar Derouzan u jednom podkastu. 

Za tri sezone u San Antoniju gotovo da nije propuštao mečeve Derouzamn odigrao je najmanje 61 meč u sezoni i to onoj u kojoj je ostao bez oca. Svaku sezonu je imao preko 20 poena po meču i preko 5,5 asistencija.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC