• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda upisala prvu pobjedu u sezoni: Vidjelo se gdje "škripi", mora bolje u Evroligi!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je pobijedila Mornar u drugom kolu ABA lige - 91:72.

 ABA liga Crvena zvezda pobijedila Mornar  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni. Poslije poraza u Dubaiju se iskupila u Beogradu i pobijedila Mornar - 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14). Tek su crveno-bijeli u drugom poluvremenu uspjeli da slome otpor rivala i da na kraju slave ubjedljivije nego što je to izgledalo na parketu.

Vidjelo se odmah gdje škripi i da postoje problemi u organizaciji igre. Mekintajer je previše gruhešio (3 izgubljene lopte), Jago je imao dosta problema takođe (5 asistencija i 3 izgubljene lopte), dok je Kenan više forsirao šut nego razigravao (3/9 za tri, 1 asistencija). Miloš Teodosić bio je taj koji se trudio da pronalazi saigrače i da radi za tim (5 asistencija), a u tome ga je pratio Kalinić (5 asistencija).

Dhelovali su igrači Zvezde u pojedinim situacijama previše opušteno i zato je Sferpoulos morao da reaguje tajm-autima. Ova utakmica svakako nije pravi pokazatelj, jer je razlika u kvalitetu dva tima velika, ali je jasno da će morati mnogo bolje u Evroligi. Slijedi put u Pariz i gostovanje novajliji u elitnom takmičenju i jasno je da će grčki stručnjak morati da se pozabavi određenim detaljima. Za razliku od plejmejkera, odličan utisak ostavio je Majk Daum, kao i Rokas Gedraitis.

Zvezda: Mekintajer 8 (1as, 3 izg.l),Kenan 9 (3/9 za tri), Teodosić 2 (5as), Mitrović 10, Lazić 2, Kalinić 6 (5as, 4sk), Dobrić 3, Bolomboj 4 (7sk), Daum 18 (4sk), Gedraitis 19 (3/6 za tri), Nedović 8, Jago 2 (5as, 3sk, 3 izg.l)

Mornar: Kovačević, Alen 1 (5as), Đoković 2 (4as), Ćubić, Runjić 8 (4as), Buljević 10, Dženkins 27 (5/7 za dva, 5/7 za tri), Smit 14, Bediako 10, Komnenović, Peković, Radetić

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC