• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umjesto Bogdana i Vase rešetali Trej i Lamelo: Bogdanović povrijeđen, Micić neprimjetan!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović nije nastupio, plejmejker nacionalnog tima Vasilije Micić završio meč sa dva poena.

 Atlanta Šarlot nije igrao Bogdanović dva poena Micića Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Okršaj Atlante i Šarlota u NBA ligi trebalo je da bude i duel dvojice srpskih reprezentativaca, ali nećemo dugo pamtiti meč koji su ova dva tima odigrala u noći između petka i subote. Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović zbog povrede je propustio susret, a Vasilije Micić nije imao spektakularnu partiju u porazu svog tima - 125:120.

Nekadašnji košarkaš Mege, Crvene zvezde, Efesa i Oklahome proveo je na terenu više od 18 minuta, ali nije bio među najzapaženijim akterima utakmice. Vasilije Micić susret je završio sa dva postignuta poena, uz veoma loš procenat iz igre (1/6). Promašio je sva tri pokušaja za tri poena, a pogodio samo jedan od tri pokušaja za dva.

Umjesto dvojice srpskih reprezentativaca na ovom meču rešetali su Trej Jang na jednoj i Lamelo Bol na drugoj strani parketa. Lamelo je pogodio čak devet trojki na utakmici protiv Atlante, ali to nije bilo dovoljno da njegova ekipa savlada Houkse. Prije svega zbog raspoloženog Treja Janga, koji je sa 38 postignutih poena bio najzapaženiji akter ove utakmice.

Atlanta je meč otvorila serijom 7:0, do kraja prve dionice imala je i dvocifrenu (+12) prednost, a zatim i cijelih 15 poena prednosti u drugoj četvrtini. Ipak, Šarlot je uspio da se vrati i da do poluvremena smanji razliku na samo četiri poena, što je garantovalo velika uzbuđenja u nastavku meča. 

Šarlotu je tokom trećeg perioda meča malo nedostajalo za potpuni rezultatski egal, a zatim su u posljednjem kvartalu dva puta stigli do izjednačenja. Pisalo je 90:90 i 93:93 na semaforu prije nego što je Atlanta meč prelomila u svoju korist i stigla do pobjede u drugom ovosezonskom meču. Šarlot Hornetsi nijednom nisu vodili na ovom susretu, a tek tri puta bilo je neriješeno!

Bio je ovo drugi trijumf Atlante u novoj sezoni, pa tim Bogdana Bogdanovića trenutno dijeli prvu poziciju na Istoku. Micićeva ekipa ima skor 1-1, a zanimljivo je da su u prva dva meča sezone postigli i primili identičan broj poena - 230. Pogledajte ostale rezultate mečeva u noći između petka i subote:

  • Toronto - Filadelfija 115:107
  • Orlando - Bruklin 116:101
  • Klivlend - Detroit 113:101
  • Atlanta - Šarlot 125:120
  • Njujork - Šarlot 123:98
  • Milvoki - Čikago 122:133
  • Hjuston - Memfis 128:108
  • Juta - Golden Stejt 86:127
  • LA Lejkers - Finiks 123:116
  • Portland - Nju Orleans 103:105

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC