• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Svi složni, Igokea prvi favorit za titulu

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u odbranu titule, koju su osvajali posljednje dvije sezone, krenuće utakmicom na domaćem parketu protiv trebinjskog Leotara. U prvom kolu danas još igraju Sloboda - Spars i Zrinjski - Široki.

 LIGA 6: Svi složni, Igokea prvi favorit za titulu Izvor: MN PRESS

Nakon završetka regularnog dijela sezone u Ligi BiH, te ABA ligi, danas startuje borba za šampionsku titulu u Ligi 6 BiH u kojoj će nastupiti jedini naš abaligaš Igokea (Aleksandrovac), te pet prvoplasiranih ekipa iz bh. prvenstva Spars (Sarajevo), Leotar (Trebinje), Široki (Široki Brijeg), Sloboda (Tuzla) i Zrinjski (Mostar).

Ekipa Željka Lukajića, s obzirom na igrački kadar, ali i iskustvo koji posjeduje, prvi je favorit za pehar. Ipak, ne treba potcijeniti ni ostale ekipe.

PAROVI 1. KOLA:

Igokea - Leotar (19 časova)
Sloboda - Spars (19)
Zrinjski - Široki (20).

"Vidimo da nas svi smatraju za prve favorite, ali liga za šampiona će biti veoma teška. Sigurno da će svi timovi imati veliki motiv protiv nas pa će svaki duel imati posebnu težinu. Mi znamo svoje ambicije i od toga ne bježimo. Glavni rivali će sigurno biti Široki, te mladi tim sarajevskih Sparsa, mada ni ostali klubovi nisu za potcjenjivanje. Biće tu zaista dobrih mečeva i moramo svakog rivala shvatiti maksimalno ozbiljno", poručio je kapiten "igosa" Branko Jorović, a prenosi "EuroBlic".

Borbu za odbranu titule, koju su osvajali u posljednje dvije sezone, košarkaši Igokee započeće na domaćem terenu. Prvi rival Aleksandrovčanima biće Leotar. Meč je na programu večeras od 19 časova.

"Igokea je svakako prvi favorit, a uz njih Sparsi, koji su pokazali snagu tokom prvog dijela takmičenja. Tim iz Aleksandrovca je favorit, ne samo u meču sa nama, već i u čitavoj ligi, ali idemo da odigramo meč s njima što bolje i pokažemo da smo zasluženo u završnom takmičenju", kazao je trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić.

Širokobriježani su već dvije sezone bez titule, a trener Ivan Velić smatra da njegova ekipa ove sezone može daleko dogurati. U prvom kolu Širokobriježani će u hercegovačkom derbiju gostovati ekipi Zrinjskog (20 časova).

"Igokea je na vrijeme dovela Brejdija Heslipa i uigrala ga sa ostatkom tima i sigurno je da su prvi favoriti prvenstva. Za nas je najvažnije da saniramo povrede, a vjerujem da možemo da izborimo polufinale, to jest da se plasiramo među prva četiri", istakao je Velić.

POJAČANJA

Tokom kratkog prelaznog roka, sve ekipe iskoristile su priliku da dovedu pojačanja na deficitarnim pozicijama.

IGOKEA: Miloš Dimić, Nikola Maravić.
SPARS: Dino Hodžić, Ivan Opačak.
ŠIROKI: Domagoj Bošnjak.
SLOBODA: Pavle Boljkovac, Ramo Rizvić.
LEOTAR: Danilo Negovanović, Darko Damjanović.
ZRINJSKI: Vojin Svilar.

Ipak, neće biti lako. Već u prvom kolu za rivala će imati kvalitetnu ekipu iz Mostara, koja ima svoju računicu.

"Iskustvo i kvalitet su na strani Igokee, ali sigurno da aleksandrovačkom timu neće biti lako da dođe do titule. Mi ćemo sigurno tražiti svoju priliku za plej-of", nada se Zoran Glomazić, stručnjak koji sjedi na klupi Zrinjskog.

Ligaški dio sezone u domaćem prvenstvu suvereno su osvojili sarajevski Sparsi. Mlada ekipa Marka Trbića nastojaće i da u ligi za šampiona ponovi partije iz regularnog dijela sezone, kada je upisala čak 20 pobjeda i samo dva poraza.

"Ako budemo imali samopouzdanja kao dosad, možemo biti iznenađenje. Igokea je favorit za titulu", smatra Trbić.

Sarajlije u prvom kolu gostuju u Tuzli ekipi Slobode (19 časova).

"Igramo s veoma kvalitetnom ekipom koja je prvi dio sezone okončala na prvoj poziciji, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Respektujemo goste, ali ćemo uz pomoć naše publike pokušati doći do pobjede", rekao je trener Tuzlaka Damir Mulaomerović za "Dnevni avaz".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC