• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Pritisak je sad na Širokom

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić poslije pobjede nad Širokim naglasio da je "loptica" sad prebačena u polje ekipe sa "Pecare". "Sad smo u onoj poziciji koju smo željeli", kaže strateg prvaka Bosne i Hercegovine.

 Lukajić: Pritisak je sad na Širokom Izvor: MN PRESS

Igokea je u derbiju sedmog kola "Lige 6" savladala Široki u Laktašima i nadoknadila minus od šest poena iz prvog dvoboja u Hercegovine čime je preuzela lidersku poziciju na tabeli i vjerovatno prednost domaćeg parketa pred plej-of.

Povezane vIJesti

Ipak, gosti su "slomljeni" tek u posljednjoj četvrtini...

"Vidjelo se da Široki nije došao na ovu utakmicu sa 'bijelom zastavom'. Ušli su u svoj ritam i držali su ga tokom većeg dijela utakmice što smo mi i očekivali. Pravili su duge napade, pokušavali su da probiju prvu liniju i vraćaju loptu na šut kojim su rješavali dosta toga. Dosta su to kontrolisali, međutim mi smo bili sterilni u napadu. Bili smo u strahu da šutiramo, nismo koristili otvorene pozicije tražeći još bolje. Imali smo loš procenat slobodnih bacanja i 'zicer', vjerovatno usljed zategnutosti i značaja utakmice. Ovom pobjedom smo prebacili pritisak na njih jer sada moraju pobijediti sve do kraja, a mi smo u onoj poziciji koju smo željeli, da sami odlučujemo o svojoj sudbini kada je u pitanju osvajanje prve pozicije pred početak plej-ofa", izjavio je Lukajić.

Najbolji u taboru Aleksandrovčana sa 16 poena bio je iskusni kapiten Branko Jorović, koji je naglasio da je Igokea zasluženo slavila.

"Nije bilo lako, mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali pod pritiskom imperativa pobjede i jurnjave potrebne razlike. Definitivno naša igra nije funkcionisala. Nismo uzimali šuteve iz izgrađenih pozicija, sporo smo se kretali zbog čega nismo došli do željenog rezultata. Na poluvremenu smo se oslobodili, dogovorili smo se da se oslobodimo, da igramo brže, da igramo onako kako možemo što se vidjelo krajem treće četvrtine. Pogodili smo nekoliko šuteva, odigrali agresivniju odbranu i mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Jorović, a prenio zvanični sajt tima iz Aleksandrovca.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef struke Širokog Ivan Velić složio se da je Igokea zasluženo ostvarila trijumf i sportski pružio ruku domaćim košarkašima.

"Čestitam Igokei koja je zasluženo dobila utakmicu. Mislim da su nam se nudili, imali  smo kontrolu ritma i rezultata više od 30 minuta, a onda smo pali dozvolivši domaćinu seriju 14:0, a u tom periodu nismo bili u bonusu što je bio ključni momenat na ovoj utakmici. Bez obzira na to imali smo šut za ispod šest razlike, ali šta je tu je, nismo pogodili. Imamo još puno utakmica i nadamo se finalnoj seriji", izjavio je trener tima sa "Pecare".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC