• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Sparsima prvo, Zrinjskom drugo poluvrijeme

Autor mondo.ba

U prvom meču 8. kola lige za prvaka BiH, košarkaši Sparsa zamalo su prokockali veliku prednost s poluvremena protiv Zrinjskog. Sarajlije pred kraj prvog dijela igre vodile 23 razlike, na kraju trijumfovale sa samo "plus 6" - 63:57.

 LIGA 6: Sparsima prvo, Zrinjskom drugo poluvrijeme Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Razigrani Sparsi u prvih 20-ak minuta prvog meča 8. kola Lige BiH bili su dominantni, napravili veliku razliku, a onda su stali. Zamalo ih je to opuštanje koštalo trijumfa, ali Mostarci ipak nisu uspjeli da stignu do velikog preokreta.

SPARS - ZRINJSKI 63:57 (19:9, 22:9, 10:19, 12:20)

SPARS: Zahiragić 2, Nikolić 13, Atić, Ner. Buza 2, Bilić, Ned. Buza 7, Bašić, Glogovac 6, Josipović 11, Đurasović 10, Hodžić 4, Opačak 8.

ZRINJSKI: Novak, Princ 15, Svilar 10, Mikulić, Šutulović, Sekulović 14, Demić 5, Zovko 9, Planinić, Jurković, Brajković 4.

Odličnom odbranom u prve dvije četvrtine, Sparsi su ograničili goste na svega 18 poena, po devet u oba perioda. Serijom 9:0 u prvoj četvrtini domaći košarkaši napravili su značajnu prednost, koja je rasla kako se približavala velika pauza.

Favorizovani domaćin nastavio je sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu, da bi na isteku 20. minuta imao maksimalnih "plus 23" - 41:18.

U nastavku meča druga slika na terenu. Mostarci su boljom igrom kaznili opuštanje tima Marka Trbića, treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 19:10, a posljednju 20:12. Ipak, to nije bilo dovoljno za potpuni preokret i slavlje. Na kraju 63:57.

Ovim trijumfom Sarajlije su nastavile dobru seriju i upisale treću pobjedu u nizu, nakon lošeg starta i tri poraza u pet uvodnih mečeva. S druge strane, Zrinjski se ovim neuspjehom polako oprašta od borbe za plej-of.

Aleksej Nikolić sa 13 poena i osam skokova bio je prvo ime u pobjedničkom timu, Igor Josipović ubacio je 11, a Nikola Đurasović poen manje. Goste je predvodio Vedran Princ (15 poena i pet skokova), Mihailo Sekulović ubacio je 14 i imao devet uhvaćenih lopti, dok se Vojin Svilar zaustavio na 10 poena.

U narednom kolu Sparsi putuju u Široki Brijeg, dok će Zrinjski ponovo u goste, šampionu Igokei.

Danas su na programu preostala dva meča 8. kola. Igokea ima teško gostovanje u Tuzli, dok je Široki u hercegovačkom derbiju domaćin Leotaru. Oba susreta počinju u 19 časova.

REZULTATI 8.  KOLA:

Spars - Zrinjski 63:57

Sloboda - Igokea (19)
Široki - Leotar (19)

TABELA: Igokea 6-1, Široki 6-1, Spars (+1) 5-3, Sloboda 3-4, Zrinjski (+1) 1-7, Leotar 1-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC