• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: "Vruć" teren u Tuzli

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u osmom kolu "Lige 6" Bosne i Hercegovine idu na noge tuzlanskoj Slobodi. Trener Željko Lukajić u najavi podvukao da je uvijek nezgodno gostovanje u "Mejdanu", ali da "igosi" žele i mogu do pobjede.

Šampion BiH je u derbiju prethodnog kola u Laktašima savladao Široki i preuzeo lidersku poziciju na tabeli. Sad bodove iz svoje dvorane, moraju da "ovjere" u tuzlanskom "Mejdanu" protiv izabranika Damira Mulaomerovića.

U prvom međusobnom duelu, "igosi" su bili ubjedljivi sa76:52, ali prema tvrdnjama stratega Aleksandrovčana Željka Lukajića u nedjelju s početkom u 19 časova neće biti nimalo lako.

"Očekuje nas izuzetno 'vruć' teren jer Slobodu bodri zaista veliki broj navijača. Oni su u blagom padu forme, imaju dva vezana poraza i nemaju dobar raspored što svakako može biti nepovoljno po nas jer će pokušati uraditi sve da naprave neko iznenađenje. Pred njima su dvije izuzetno teške utakmice, gostujemo im mi i Široki, a gostuju kod Leotara. Oni trenutno drže tu četvrtu poziciju koja ih vodi u plej-of tako da će sigurno iskoristiti svaku eventualnu priliku koja im se da, da pobijede nekog od favorita na domaćem parketu", rekao je Lukajić.

Prema njegovim riječima, nešto lošiji rezultati Slobode neće zavarati njegov tim u Tuzli.

"Vruć teren, imperativ postoji, treba se izboriti i odbraniti ono što smo izborili, a to je da sami odlučujemo o svojoj poziciji. Sloboda, bez obzira na to što je izgubila šansu za bolju poziciju od pozicije četiri, moramo ih izbiljno shvatiti jer imaju tim za respekt. Moramo odigrati utakmicu maksimalno ozbiljno i pokušati da polako privodimo ligu kraju, a to znači sa pozicije jedan pred početak plej-ofa".

PAROVI OSMOG KOLA

Subota:

Spars - Zrinjski (19 h)

Nedjelja:

Sloboda - Igokea (19 h)

Široki - Leotar (19 h)

Poredak:Igokea 6-1, Široki 6-1, Spars 4-3, Sloboda 3-4, Zrinjski 1-6, Leotar 1-6.

 Potom je šef struke prvaka BiH "podrobnije" analizirao rivale.

"Jako puno igraju na način da ulaze u brze napade i da brzo završavaju akcije sa šutom pre svega preko Almira Hasandića. Ramo Rizvić igra odlično, konstantan je, igraju dosta 'pik en rola', šire igru da bi došli do pozicije za šut. Često imaju isti broj šuteva za tri i za dva poena. Pred njihovom publikom moramo da ih spriječimo u tim brzim napadima u brzom prenosu lopte i da ne dobijaju pozicije za šut. Ono što je takođe opasnost jeste da imaju dobru naviku za skok u napadu što je svakako element koji moramo iskontrolisati", zaključio je Lukajić.

Košarkaš Igokee Marko Čakarević složio se sa trenerom Lukanićem da SLoboda zaslužuje respekt uz ono "neizbježno" ali...

"Ali, opet mislim da ukoliko mi odigramo onako kako znamo, ukoliko pokažemo svoj kvalitet da ćemo doći do pobjede. Istina pred nama je imperativ pobjede, međutim, mislim da smo kvalitetniji, svjesni smo naših kvaliteta i sa kvalitetnim pristupom pobjeda ne bi smela da dođe u pitanje", izjavio je Čakarević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC