• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: "Zaboravna" FIBA i bahat humor Bertomeua!

Autor mondo.rs

Odlazeći predsednik KSS kritikovao je, podnošeći ostavku, odnos FIBA Evrope i kompanije "ECA" prema srpskim klubovima.

 Dragan Đilas napustio KSS Zaboravna FIBA i Bartomeu Izvor: MN PRESS

Dragan Đilas napustio je u subotu mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije i u "Kući košarke" u Sazonovoj poslao poruku i za rukovodstvo FIBA Evrope (kojem je i pisao) i za čelnike Evrolige.

Uz konstataciju je da je rat FIBA i Evrolige "sulud", Đilas je otkrio da se nedavno obratio čelnicima FIBA Evrope i da ih je pitao da li se primenjuju kazne kojima je prećeno srpskim klubovima i savezu ako odluče da učestvuju u Evrokupu.

Sprovodeći te instrukcije FIBA Evrope, KSS je letos pretio suspenzijom Partizanu, a prošlog meseca i FMP-u, zabranivši im ulazak u Evrokup.


"Pre 10 dana sam uputio zvanične dopise FIBA Evropi i genseku da ih obavestim da je počeo Evrokup, a to nisu primetili neki. Podsetio sam da postoji odluka borda FIBA Evrope da će reprezentacije zemalja čiji klubovi igraju biti suspendovane, a pitao sam ih da li sprovode tu odluku. Ne slažem se time a oni koji primaju platu tamo su dužni da sprovode te odluke. Za one koji sede tamo smatram da više ne bi trebalo da sede na tim mestima, jer ne mogu da odgovore izazovima", rekao je Đilas.

Sa druge strane, sada već bivši čelnik KSS imao je oštru poruku i za predstavnike Evrolige.

"Istovremeno, nisam preterano blagonaklon ni prema Evroligi, kompaniji 'ECA'. Drago mi je da će biti Fajnal-for u Beogradu, iako nisam bio zagovornik te manifestacije, jer više košta nego što donosi ali dobro - lepa je stvar da se najbolje ekipe okupljaju u Beogradu. Sa druge strane, imam negativan stav prema Bertomeuu zbog svega što je urađeno sa Evroligom i sa ABA ligom"

Govoreći u dahu, Đilas je dodao...

"Ja sam čovek koji pamti, pa pamtim da KK Partizan nije dobio zasluženu licencu (Evrolige) i da je ABA liga spala sa tri na jedan klub u najjačem takmičenju. Pamtim i da je 100 miliona evra trebalo da bude fond za Evroligu, a ako je 30 miliona fond za klubove - gde je ostalih sedamdeset? Nadam se da će odgovoriti na neka pitanja".


Prokomentarisao je i nedavnu poruku Đordija Bertomeua Partizanu, sa željom da crno-beli narednih godina imaju mnogo sreće u FIBA takmičenjima,

"Drago mi je što smo sačuvali mogućnost da naši klubovi igraju u Evroligi, a da reprezentacije igraju na takmičenjima i OI. Da budemo iskreni, lakše je izbaciti Srbiju nego Španiju (sa velikih takmičenja) i treba biti pametan da izvučemo pouke iz toga. Nadam se da će se taj rat završiti i da će se FIBA i Evroliga nešto dogovoriti, da će se napraviti sistem takmičenja, da ne slušamo više bahate duhovitosti kad Bertomeuu želi sreću Partizanu u FIBA takmičenjima".

S tim u vezi, Đilas je dodao i...

"Nisam upućen, ali znam iz medija da prvak ABA lige ima mesto tamo (u Evroligi) i valjda će prvi da ide tamo a pretpostavljam da će ABA liga da se oglasi i da pruži snažan protest", podvukao je Đilas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC