• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Zrinjski ima Igokein "broj"!?

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Zrinjski je vezao tri pobjede protiv Igokee. Može li i četvrtu? Glasajte u MONDO anketi.

 Da li Zrinjski ima Igokein "broj"!? Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zrinjski ove sezone protiv Igokee u ligaškom takmičenju i plej-ofu ima stoprocentan učinak protiv - tri meča i tri pobjede, dok su "Igosi" bili bolji u polufinalu Kupa BiH.

Posljednji, najbitniji trijumf, je ostvaren u subotu u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa odigranoj u krcatoj dvorani "Bijeli brijeg" u Mostaru (73:67).

Ipak, to je samo jedna pobjeda u seriji koja se igra na tri dobijena meča pa su izabranici Hrvoja Vlašića "daleko" od prve istorijske titule šampiona BiH.

Ali pobijediti Igokeu tri puta u jednoj sezoni je svojevrstan podvig u bh. okvirima, bar u posljednjih pet sezona u kojima su momci iz Laktaša vezali pet titula.

Samim tim, postavlja se pitanje da li "Plemići" ove godine imaju Igokein "broj"?

"Ne bih se složio sa tim jer Zrinjski ima jako kvalitetan tim i jednak budžet kao i mi. Igokea je mnogo mijenjala roster ove sezone, a ja sam tu mjesec dana. Jesmo izgubili od njih tri puta, ali vjerujemo da možemo do titule. Između nas nema mnogo tajni, isti je roster obje ekipe, tako da nema mnogo prostora za taktičke manvere. U sve tri utakmice smo imali prednost i u finišu gubili na 'jednu loptu'. Ekipe su podjednake i neće presuditi pojedinac već timska igra i energetski faktor. Ono što je nas koštalo poraza u prošloj utakmici su loše odluke u završnici", rekao je trener Igokee za naš portal.

Anketa

Ko će biti novi košarkaški šampion BiH?

  • Igokea

    58.33% (77)

  • Zrinjski

    41.67% (55)

Ko će biti novi košarkaški šampion BiH?

Rezultati

Na drugoj strani, u taboru ekipe iz Mostara, nakon odbrane prednosti domaćeg terena poraslo je i samopuzdanje.

"Igokea je jako kvalitetna ekipa, ali mi smo sa tri vezane pobjede protiv njih pokazali da sve što smo uradili ove sezone nije slučajno tako da idemo da pružimo maksimum i pokušamo da pobijedimo", rekao je Marko Ramljak i onda se osvrnuo na ono strašno zakucavanje iz prvog meča:

"Osjećao sam se sjajno cijelu utakmicu i imam osjećaj da sam skočio i metar ranije ishod bi bio isti".

Hrvoje Vlašić, trener Zrinjskog, smatra da nema mjesta euforiji pošto je ostvarena samo jedna pobjeda od potrebne tri i da ispred njegovog tima ima još mnogo posla.

"Činjenica da smo pobijedili u prvoj utakmici mnogo znači igračima koji sada imaju drugačiju sliku u glavi šta mogu, a šta ne mogu. Igokea je izuzetno kvalitetna ekipa i tri pobjede protiv njih su veliki uspjeh, ali sva tri meča su bila neizvjesna i 'blizu' dok su nas u Kupu sa lakoćom savladali i treba biti smiren i staložen. Ključ za nas je da Igokeu limitiramo u skoku i da ne griješimo previše. Bitno je da nemamo mnogo 'propadanja' tokom utakmice i da u završnici budemo blizu i onda tražimo neku svoju šansu", istakao je Vlašić.

Utakmica u Laktašima počinje sutra u 20:15 časova.

/Ameri u Igokei - od krmokolja do "flerta" sa šefom/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC