• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea "prebila" Zrinjski za izjednačenje!

Autor mondo.ba

Igokea je deklasirala Zrinjski 80:53 (15:19, 21:11, 19:13, 25:16) i izjednačila rezultat na 1:1 u finalu plej-ofa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Igokea - Zrinjski 80:53, druga utakmica finala plej-ofa prvenstva BiH 2018 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Igosi" su otpor Mostaraca slomili krajem treće i početkom posljednje četvrtine kada je razlika u korist petostrukog uzastopnog šampiona BiH iznosila 19 poena, što "plemići" u srijedu uveče nisu mogli ni da pomisle da mogu stići.

U tim trenucima, ključnu ulogu u pobjedi odigrao je Marko Ljubičić, koji je bio strijelac čak 10 poena od čega dvije trojke, što je potpuno demoralisalo gostujući tim Hrvoja Vlašića, koji se nadao jubilarnoj 60. pobjedi na klupi "plemića".

Ali večeras je morao sportski da čestita mladom kolegi sa klupe Igokee Žarku Milakoviću.

Najefikasniji u timu "igosa" bio je Marko Ljubičić sa 14 koševa, dok je kapiten Vuk Radivojević upisao četiri pogotka manje.

Kod gostiju iz Mostara, prvo ime utakmice bio je Luka Igrutinović sa 14 i Marko Ramljak sa četiri koša manje.

Naredni, treći susret finalne serije igra se u subotu uveče u Mostaru.

Igokea - Zrinjski 80:59 (15:19, 21:11, 19:13, 25:16)

IGOKEA: Rikić 9, Gajić 5, Janković 2, Ilić 7, Ljubičić 14, Glogovac 2, Milošević 8, Radivojević 10, Nikolić 8, Jevtović 8, Artis 7, Ponjarić.

ZRINJSKI: Ramljak 9, Miličević 5, Sokolović 4, Bramit 6, Mari 5, Princ, Petrić 2, Ljujić 5, Kuzman, Šamadan 2, Igrutinović 14, Smajlagić 7.

Četvrta četvrtina (25:16)

Marko Ljubičić je nastavio da rešeta koš Zrinjskog, pridružio mu se i Nikola Jevtović sa nekoliko vezanih poena za najubjedljivijih "plus 19", a kada je Dominik Artis zalijepio blokadu Ivanu Miličeviću, bilo je manje-više jasno da Igokea ne može da izgubi ovu utakmicu.

Do kraja je prednost domaćina rasla i više od 20 koševa, veću minutažu ddobili su i mladi Aljoša Janković odnosno Dalibor Ilić, koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Ilić je ubacio sedam, a Janković dva poena.

Treća četvrtina (19:13)

Đorđe Milošević je pogodio treću trojku Igokee poslije uvodnih pogodaka Zrinjskog, a potom i poentirao poslije ofanzivnog skoka za vođstvo "igosa" od 41:32, pa je Hrvoje Vlašić morao da pozove tajm-aut.

Prvi put na meču, Igokea je stekla dvocifrenu prednost "+11" poslije pogotka Roberta Rikića iz "odbojke", da bi potom uslijedila revija promašaja Dominika Artisa za tri poena.

"Mučenje" Igokee u napadu je prekinuo trojkom sa zvukom sirene kapiten Vuk Radivojević, da bi Marko Ljubičić potom laganim poentiranjem i novom trojkom odveo domaćina na velikih 15 razlike (51:36).

"Igosi" su u tim trenucima lagano čuvali prednost ponajviše upravo zahvaljujući probuđenom Marku Ljubičiću, pa su u posljednji period ušli sa sigurnim vođstvom - 55:43.

Najefikasniji u domaćem taboru nakon tri četvrtine bili su Vuk Radivojević sa 10 poena, Robert Rikić je postigao pogodak manje, dok je Đorđe Milošević upisao koš manje.

Kod tima iz Mostara prva imena susreta u Laktašima dosad su bili Luka Igrutinović sa 10 koševa i Marko Ramljak sa sedam poena.

Druga četvrtina (21:11)

"Igosi" su od starta drugog perioda brzo stigli do izjednačenja pogocima Vuka Radivojevića i Dominika Artisa, ali su imali dosta problema sa ofanzivnim skokom gostiju koji su mini serijom 5:0 natjerali Žarka Milakovića da tazraži minut odmora - 19:24.

Njegova kritika je urodila plodom, pa su Aleksandrovčani za tili čas ponovo stigli do izjednačenja (24:24), a potom su se ekipe smjenjivale u vođstvu i praktično se do odlaska na odmor igralo "koš za koš".

Više sreće i spretnosti, ali i bolja odbrana u finišu, probudila je i šuteve izvan linije 6.75, koje su pogodili Dominik Artis i Vuk Radivojević, pa je Igokea otišla na odmor sa "šest razlike" (36:30).

Najefikasniji u domaćem taboru u prvom dijelu bili su Robert Rikić, Dominik Artis i kapiten Vuk Radivojević postigli su po sedam poena, dok je Nikola Gajić uknjižio dva koša manje.

Kod tima iz Mostara prva imena susreta u Laktašima dosad bili su Marko Ramljak, Ahmed Mari i Sven Smajlagić sa po pet postignutih pogodaka.

Prva četvrtina (15:19)

Zrinjski je imao prvi napad i bolje je ušao u meč u Laktašima, pa je poslije nekoliko minuta vodio 5:2, ali su "igosi" zahvaljujući Daliboru Iliću i Robertu Rikiću uspjeli da preokrenu, da bi pogocima Nikole Gajića sa linije slobodnih bacanja stigli do vođstva 7:5.

Prerano su doduše Mostarci ispunili bonus i omogućili domaćinu lagano poentiranje sa linije penala.


Ipak, nekoliko promašenih "zicera" Igokee omogućilo je mini seriju pogodaka za Zrinjski, koji je stekao "plus šest" (7:13), ali je kapiten Igokee Vuk Radivojević prekinuo niz gostiju laganim poentiranjem.

Igokea se uglavnom mučila u napadu, ali je kreirala u finišu četvrtine najljepšu akciju tri na jedan koju je zakucavanjem okončao Nikola Jevtović.

Do isteka 10. minuta, Dominik Artis je pogodio i prvu trojku, ali je Zrinjski zadržao prednost - 15:19.

NAJAVA

"Plemići" ove sezone imaju maksimalan učinak (3:0) protiv "igosa" u prvenstvu BiH, dok su Aleksandrovčani bili bolji u na putu do trofeja u Kupu BiH.

Najvažniju pobjedu, Mostarci su ostvarili u dvorani "Bijeli brijeg" (73:67) i poveli sa 1:0 u seriji trijumfa, a šampion će postati prva ekipa koja zabilježi tri pobjede.

Izabranici Hrvoja Vlašića su uprkos boljem skoru ove sezone ipak "autsajderi" na papiru u odnosu na mnogo iskusnijeg aktuelnog šampiona, koji je neprikosnoven punih pet godina u bh. košarci.

Da li Zrinjski ima Igokein "broj"!?

Bez obzira na ishod finalne serije, tim Žarka Milakovića je siguran učesnik Prve ABA lige i u narednoj sezoni jer je plasman u "jadransku" elitu moguć jedino kroz Drugu ABA ligu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANA POBJEDA SJAJNE IGOKEE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC