• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea: Ne bojimo se publike - idemo po brejk!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Večeras se u Mostaru igra treća utakmica finalne serije plej-ofa prvenstva BiH.

 Igokea: Ne bojimo se publike - idemo po brejk! Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Ko će prvi do "meč" lopte?

Ako večeras slave "Plemići" će već u srijedu imati priliku da eventualnom pobjedom u Laktašima već slave prvu istorijsku titulu, a ako Igokea izjednači na 2:2 priliku za to bi imali u narednu subotu u Mostaru.

Zrinjski, ali i Igokea, bi sa vođstvom od 2:1 u svakom narednom meču imali "meč loptu" i držali protivnika na "konopcima"

U prve dvije utakmice obje ekipe su odbranile domaći teren, Zrinjski je slavio tijesnu pobjedu u Mostaru (73:67) dok je Igokea u Laktašima demonstrirala silu i trijumfovala sa 27 poena viška.

Ipak, trener Igokee Žarko Milaković ističe da ta razlika nije realan pokazatelj snaga i da se svaka utakmica uzima sama za sebe.

"Ako hoćemo da budemo šampioni mi moramo da napravimo 'brejk' u Mostaru. Tim koji bude pružao više energije i bolju timsku igru će biti bliže pobjedi. Za nas je jako bitno da smo u Laktašima odigrali dorbu utakmicu na višem nivou u odnosu na prethodne utakmice protiv Zrinjskog. Na kraju rezultat nije bio realan, ali smo od početka do kraja kontrolisali utakmicu što nismo uspijevali u prethodnim utakmicama protiv njih iako smo imali prednost. Nadam se da ćemo večeras imati snage i iskustva iz prethodnih utakmica da večeras prelomimo meč u našu korist", rekao je Žarko Milaković za naš portal.

Zanimanje navijača i ljubitelja košarke za treću finalu utakmicu je veliko iz svih krajeva Hercegovine i Srednje Bosne, pa je kapacitet dvorane sa sadašnjih 1200 mjesta (tribina sjever) proširen sa dodatnih 1000 mjesta (tribine istok i zapad) saopšteno je iz Zrinjskog.

Ipak, taboru Igokee se ne plaše "domaćinske atmosfere".

"Sport se igra zbog publike, a veliki igrač možeš postati samo na velikoj utakmici", dodao je trener Igokee.

Vuk Radivojević je u drugoj utakmici finalne serije postigao 10 poena i uz Marka Ljubičića bio najzaslužniji za visoku pobjedu "Igosa".

Iskusni bek ističe da je ekipa pred večerašnju utakmicu maksimalno spremna.

"Ipak se igra finale i rezultat je 1:1. Vratili smo se nakon poraza u gostima i kod kuće odigrali mnogo bolje nego u prvoj utakmici i dosta laganije dobili. Večeras se nadamo 'brejku'", rekao je kapiten Igokee za naš portal.

Ključ je pobjedu večeras trener Zrinjskog vidi u boljoj realizaciji šuta za dva i tri poena i kvalitetnoj odbrani prvenstveno na trojcu "Radivojević - Ljubičić - Rikić".

"U gostujućem porazu nismo imali sreće pošto nam se povrijedio Ahmed Mari i imali smo skraćenu rotaciju pa nismo osim na otvaranju utakmice našli pravi ritam i posebno nam je bila loša realizacija za dva poena. Igokea je dobra ekipa koja ima dobru energiju i kvalitet i moraćemo uložiti maksimalni napor da dođemo do cilja", rekao je Hrvoje Vlašić za sajt kluba i dodao:

"Nadam se da ćemo u punoj dvorani i ambijentu koji smo imali na prošle dvije utakmica dati sve od sebe i slaviti zajedno sa našim navijačima!"

Utakmica između Zrinjskog i Igokee igra se u večeras od 20:15 u dvorani "Bijeli Brijeg".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

stav

Igokea ako ni u naredna 2 meca u Mostaru ne moze pobijediti Zrinjski a uzmemo li da su i prethodna 3 izgubili jedino castan potez jeste prepustanje ABA lige Zrinjskom i svodjenje kluba na 1. ligu RS a novac preusmjeriti u Borac. Sve ostalo bi bila sramota da jedan ABA ligas u koji se toliko ulaze a bez realne navijacke baze gubi od tamo nekih seoskih klubova, iz grada koji jedva ima i nekakvu skolsku salu za dvoranski sport i koji ni 2. ABA ligu nije zavrsio u vrhu. Sramota.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC