• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda protiv Igokee dodala gas, za 4-0

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli bez velikih problema trijumfom protiv Igokee nastavili perfektan niz na početku sezone.

 ABA LIGA: ZVEZDA - IGOKEA 96:75 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts nastavlja u istom ritmu.

Ekipa Milana Tomića u subotnjem duelu pred malo gledalaca u "Pioniru" (oko 2.000) nije imala konkurentnog rivala, koji bi doveo u pitanje nastavak njene serije mečeva bez poraza.

Računajući utakmice ABA Superkupa i Evrokup, šampion Srbije ostvario je deseti "vezani" takmičarski trijumf, u kojem je stručni štab iskoristio šansu da rasporedi minutažu, odmori nosioce i da izbaci u prvi plan igrače koji do sada nisu bili u prvom planu, poput najboljeg strelca crveno-bijelih Alekse Radanova sa 16 poena.

Gost iz Aleksandrovca stigao je bez otpuštenih Amerikanaca Treja Kela i Džimija Gevina, a utakmicu je odigrao sa osam igrača u rotaciji, jer su povrijeđeni bili iskusni Vuk Radivojević i Filip Adamović. U takvoj situaciji, nije bilo iznenađenje kada je uz posljednji zvuk sirene na semaforu pisalo:

ZVEZDA - IGOKEA 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20)



Zvezdin kapiten Branko Lazić uveo je ekipu sa 12 poena u dobar napadački ritam (4/5 iz igre) i uz Bilija Berona (3/3 za tri, 11 poena) ekspresno poveo crveno-bijele na dvocifrenom vođstvu već u petom minutu. U efikasnoj i dinamičnoj utakmici, gosti iz Aleksandrovca su očekivano igrali rasterećeno i na čelu sa Savom Lešićem (21 poen) i Tomislavom Zubčićem (16 p) uzvraćali su udarce favoritu dok su za to imali snage.

Uz podršku perspektivnih Darka Talića (8 p), Aljoše Jankovića i Dalibora Ilića (4p), borbeni "Igosi" su koliko-toliko ostajali u igri do finiša prvog dela, koristeći Zvezdin spušteni gard.

Međutim, Džo Reglend i Maik Cirbes su pre pauze povećali razliku na dotadašnji maksimum od 13 poena, a Tomićevi igrači sa klupe su učinili da prednost u nastavku "kruži" oko 20 poena. Osim Radanova, Boriša Simanić istakao se u tim trenucima zakucavanjima, Filip Čović dodavanjima (devet asistencija), a Dejan Davidovac hicima iz daljine.

Koliko je Zvezdin trener koristio ovaj meč i za pripremu za gostovanje Breši u srijedu govori i podatak da je koristio sve košarkaše koje je "skinuo", među kojima je najkraće na terenu bio Dušan Ristić (devet minuta), a najviše Radanov (23).

I iz tog aspekta Tomić će imati razlog da bude zadovoljan ovom utakmicom.

Kako se kretao rezultat pročitajte u opširnom izvještaju naših kolega na mondo.rs.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC