• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lešić za MONDO: Igokea gubila na "jednu loptu", a protiv FMP-a na pobjedu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Krilni centar Igokee Sava Lešić, razumljivo, nije zadovoljan rezultatima na početku nove ABA sezone, ali je istakao da su "igosi" sva tri meča izgubili veoma malom razlikom, što daje nadu da će crni niz biti uskoro prekinut.

 Sava Lešić za MONDO o lošem početku KK Igokea u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Aleksandrovčani su na startu nove sezone poraženi od Partizana u Laktašima, potom od Mornara u Baru, a nakon toga i od Cedevita Olimpije u svojoj dvorani nakon produžetka.

Utisak je da su izabranici Marka Baraća, koji je nakon zdravstvenih problema Aleksandra Trifunovića preuzeo tim, bili veoma blizu trijumfa, ali su na kraju "zbog jedne lopte" položili oružje i ostali bez osvojenih bodova.

Možda ce vas zanimati

"Kad pogledam 0-3 to nije neko obećavajuće stanje na početku sezone, ali u suštini, sve tri utakmice smo odigrali na visokom nivou kad je u pitanju energija, želja i volja za pobjedom. Pogotovo u oba domaća susreta u Laktašima protiv Partizana i Cedevita Olimpije, ali i u Baru protiv Mornara nam je u nekim ključnim situacijama nedostajala hladna glava. Da u nekim odlukama bolje rješavamo takve važne situacije", rekao je Lešić na početku razgovora za MONDO. 

Prema njegovim riječima, mnogo novih igrača je došlo (Aleksandar Cvetković - u međuvremenu je napustio Igokeu, Marko Tomas, Denis Kliford, Vaidas Kariniauskas, Kinan Evans, Rašad Von, Đorđe Simeunović, Srđan Kočić i Oliver Stević) i biće potrebno neko vrijeme da se ekipa uigra.

"Ekipa je u odnosu na prošlu godinu dosta promijenjena, ne tražim nikakav izgovor zbog, da tako kažem lošeg početka, ali sigurno je i to dijelom zaslužno za ove poraze. Tim se još upoznaje i to je proces za koji treba vremena. Sigurno je da dobro radimo, naporno treniramo i nadamo se da ćemo tu dobru atmosferu i energiju sa treninga da prebacimo na mečeve i da ćemo krenuti na pobjednički kolosijek".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krilni centar "igosa" nije želio da komentariše pitanje, da li bi bilo drugačije da je od starta ekipu vodio Aleksandar Trifunović, koji je pred početak sezone doživio moždani udar.

"Nezahvalno je pričati šta bi bilo da je tu Trifa. Sigurno je da bi svojim znanjem i iskustvom doprinio ekipi, ali i naš aktuelni strateg Marko Barać, koji je u ovom trenutku uradio dosta, a u kontaktu je sa Trifunovićem i radi po njegovim 'notama'. Dosta tu ima sitnih detalja, ali mi smo pripremljeni i sve mečeve smo izgubili praktično na jednu loptu. Da li bi bilo bolje sa Trifom, ne mogu da odgovorim jer ne bi bilo u redu prema Baraću. Sigurno je da imamo kvalitet i moramo da ga pokažemo na terenu. Vjerujem da će ekipa krenuti pobjedničkim putem".

Možda već u ponedjeljak kada gostuje dosad neporaženom FMP-u u Beogradu.

"Riječ je o mladoj ekipi sa relativno mladim trenerom (Vladimir Jovanović), zajedno su već drugu sezonu i igraju vrhunsku košarku bez pritiska i opterećenja. Mi idemo na to gostovanje u nimalo laganom trenutku poslije 0-3. Malo nam jeste poljuljano samopouzdanje zbog načina na koje smo izgubili prethodne utakmice, ali ne smijemo da padnemo, već moramo da uhvatimo svaku sljedeću šansu i izvadimo se iz ove male krize. To naravno neće biti lako, pogotovo što FMP igra odlično, ali kako god znamo i umijemo, moramo da se skupimo, da zbijemo redove i probamo da napravimo pozitivan rezultat u Beogradu".

Za razliku od ABA lige, u šampionatu Bosne i Hercegovine, Igokea je startovala sa dvije pobjede - u Vogošći i protiv trebinjskog Leotara.

"Nijedan meč u Ligi BiH nije lagan posebno jer je gust raspored. Poslije utakmice ABA lige, odmah sutra ili prekosutra igramo u prvenstvu BiH i zato je šansa pružena mlađim igračima, kojima svakako dobro dođe za razvoj. Pokazali su da mogu već u prve dvije utakmice, slavili smo na oba meča i dižemo se što nam dobro dođe zbog izgradnje pobjedničkog mentaliteta. Nadam se da ćemo ga prenijeti i na 'Jadran'", zaključio je Lešić u razgovoru za naš portal.

Možda ce vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC