• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi poraz Igokee u ABA ligi, 0-4 nakon duela sa FMP-om!

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani na gostovanju kod FMP-a doživjeli četvrti uzastopni neuspjeh u ABA ligi.

 FMP - Igokea 4. kolo ABA lige Izvor: EBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaši Igokee doživjeli su četvrti uzastopni poraz u ABA ligi.

Na gostovanju FMP-u, Aleksandrovčani su pružili dobru partiju u prve tri četvrtine, ali je završni kvartal donio 10 minuta nešto slabije igre gostiju, te omogućio domaćinu da slavi.

Bilo je 78:73 za FMP, koji je tako zabilježio četvrtu pobjedu u novoj sezoni i uz Cedevita Olimpiju jedini je tim sa stroprocentnim učinkom u prve četiri runde. S druge strane, Igokea je i dalje bez trijumfa, kao i Zadar, koji će biti rival "igosima" u narednom kolu.

FMP - IGOKEA 78:73 (22:18, 13:17, 20:16, 23:22)

Možda će vas zanimati

Za razliku od prethodna tri meča na Jadranu, koji su praktično riješeni na jedan koš, ovaj put izostala je drama u finišu.

Igokea je bolje igrala u prvom poluvremenu, koje je okončano neriješeno 35:35.

Držali su se "igosi" i u trećoj četvrtini, ali je u četvrtoj uslijedio pad u igri, što je domaćin znao da kazni i na vrijeme obezbijedi solidnu prednost, te zadrži je do kraja.

Iako posljednjih dana nije trenirao punim intenzitetom, Rašad Von ponovo je bio prvo ime Aleksandrovčana. Amerikanac je ubacio 19 poena, dok je Kinan Evans postigao poen manje.

Marko Tomas nije uspio da ponovi partiju iz prvog poluvremena, kada je ubacio 11 poena. U nastavku je dodao još pet, te meč završio sa 16 poena.

U pobjedničkom sastavu Marko Jeremić ubacio je 21 poen, uz samo dva promašena šuta iz igre, te jedno slobodno bacanje. Dvocifren učinak ostvarili su još Stefan Đorđević (13), te Aleksa Radanov i Stefan Pot, koji su dodali po 10 poena.

Ekipe su se tokom prvih 10 minuta konstantno smjenjivale u vođstvu. Igokea je bolje počela meč, povela 5:2, ali je FMP brzo uspio da se vrati i preokrene rezultat.

Ali, baš kao i u prethodnim mečevima ove sezone, konstantno je Igokea imala priključak za rivalom. Nije dozvolila timu iz Železnika da stvori osjetniju prednost, a raspoloženi Sava Lešić u finišu prvog kvartala vratio je prednost na stranu Aleksandrovčana.

Ipak, posljednjih 60 sekundi domaćin je odigrao daleko bolje, napravio mini-seriju 5-0 i na prvi veću pauzu otišao sa četiri poena prednosti, 22:18.

Sredinom druge četvrine FMP je stigao do maksimalnih "plus sedam" (35:28), ali kada je izgledalo da su domaći uspjeli da održe rivala na distanci, uslijedio je period mnogo bolje igre Igokee.

Ponajviše zahvaljujući razigranom Marku Tomasu, gostu su napravili seriju 7:0 i stigli do izjednačenja 35:35, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Raspoloženi Marko Jeremić u uvodnih 20 minuta postigao je 12 poena (tri trojke), bez promašaja, dok je zapaženu rolu imao i Duop Rit, koji je, osim sedam poena, zabilježio i isto toliko skokova.

Osim već pomenutog Lešića, koji je prvo poluvrijeme završio sa sedam poena, zapaženi u timu iz Republike Srpske bili su Rašad Von, koji je ubacio poen više, dok je Tomas furiozno odigravši finiš druge četvrtine stigao do 12 poena (uz četiri skoka).

Serija gostiju nastavljena je i početkom treće četvrtine. Punih sedam minuta FMP nije postigao poene, pa je nakon 4:0 (ukupno 11:0 računajući i kraj drugog kvartala), Igokea stigla do svoje najubjedljivije prednosti, 35:39.

Iako su domaći košarkaši uspjeli ekspresno da se vrate i izjednače na 39:39, nije to poremetilo "igose", koje su novom serijom, sada 6:0, ponovo zadali domaći zadatak igračima FMP-a.

Imali su Aleksandrovčani priliku da se "odlijepe", ako su defanzivni skok i izgubljene lopte stvarali velike probleme timu Marka Baraća, što su domaći iskoristili, te uz "dodatne napade", prvo trojkom, a onda i laganim polaganjem, veoma brzo ponovo sve vratili na početak.

Serija za serijom, ovaj put FMP-ova 8:0, vratila je "klackalicu" na stranu domaćih.

Jeremić je produžio niz uspješnih šuteva van linije 6,75 (pet od šest), te uveo svoj tim u odlučujuću četvrtinu sa četiri poena prednosti, 55:51.

Kao da su Aleksandrovčani u četvrtu četvrtinu ušli bez snage.

FMP se razigrao, prvi put na meču stekao devet poena prednosti i tada se dalo naslutiti da će tim iz Železnika zabilježiti i četvrti trijumf u nizu.

Uspjeli su domaći odbiti sve napade Igokee, iako su gosti mogli zakomplikovati stvari u finišu. Ali, loše izvedena slobodna bacanja i izgubljene lopte spriječili su da vidimo novu dramu na utakmicama Igokee.

FMP: Rit 9 (7 sk), Uskoković 5 (7 as), Pecarski, Jeremić 21, Pot 10 (5 sk, 6 as), Đoković, Radanov 10 (5 sk), Tejić 4, Šešlija, Ulubaj 6 (6 sk), Đorđević 13 (8 sk), Momirov.

IGOKEA: Evans 18, Simeunović, Talić 3, Lešić 9 (6 sk), Kariniauskas, Nikolić, Kliford 4, Stević 2 (6 sk), Von 19 (5 sk), Ilić 2, Kočić, Tomas 16 (7 sk).

Izvor: MN PRESS

ABA LIGA - 5. KOLO:

FMP - Igokea 78:73

Odigrano u nedjelju:

Crvena zvezda - Mega 88:70

Odigrano u subotu:

Primorska - Mornar 101:83
Cedevita Olimpija - Partizan 85:69
Budućnost - Krka 80:60

Odigrano u petak:

Zadar - Cibona 78:82

TABELA: Cedevita Olimpija 4-0, FMP 4-0, Budućnost 3-1, Primorska 3-1, Crvena zvezda 2-2, Mornar 2-2, Partizan 2-2, Krka 2-2, Cibona 1-3, Mega 1-3, Igokea 0-4, Zadar 0-4.

Parovi 5. kola: Krka - Primorska (petak), Mornar - Cedevita Olimpija, Partizan - FMP (subota), Mega - Budućnost, Cibona - Zvezda, Igokea - Zadar (nedjelja).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC