• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa ''poludio'' i ućutkao Atamana, Makabi deklasirao Albu

Autor w rs

Srpski reprezentativac ''odgovorio'' na Atamanove prozivke, ekipa Makabija prebacila ''stotku'' u duelu sa berlinskom Albom.

Nakon ruskog derbija i meča koji su u Beogradu odigrali Crvena zvezda, raspored Evrolige nam je donio još tri susreta. Posljednji koji je na programu je još u toku, ali su odigrani mečevi u Pireju i Tel Avivu.

Pobjede su upisali Efes, koji je gostovao grčkom timu i Makabi koji je bio domaćin ekipi Albe. Ta pobjeda je bila daleko ubedljivija, ali ćemo krenuti iz grčke luke gde je dominirao Vasilije Micić.

Možda će vas zanimati

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su na gostovanju u Grčkoj, pobijedivši ekipu Olimpijakosa 86:67. Iako je predstavnik Grčke dobio prvu i treću dionicu, ogroman zaostatak iz drugog dijela je presudio u korist turskog tima. Sudeći po ujednačenom drugom poluvremenu, možemo reći da je druga četvrtina odlučila pobjednika.

Nakon vrlo nekorektnih izjava koje je Ergin Ataman imao prethodnih dana, Micić je odigrao MVP partiju na gostovanju Olimpijakosu. Nešto slabiju formu iz prethodnih mečeva ostavio je iza sebe i večeras je bio fenomenalan.

Susret u predgrađu Atine završio je sa 27 poena, uz nestvarne procente šuta. Srpski plejmejker je za tri poena pogodio pet puta iz šest pokušaja, dok je za dva poena bio precizan šest od devet puta. Na svoj konto je upisao i pet asistencija, što je bilo dovoljno za titulu najefikasnijeg na meču.

Pratio ga je Šejn Larkin sa 24 poena i 6 skokova, dok su dvocifreni bili Bobua i Danston (8 skokova) koji su susret završili sa po deset poena. Domaći tim je imao trojicu dvocifrenih igrača, Pola sa 15 poena, Printezisa sa poenom manje i Nikolu Milutinova koji je uz 10 poena imao i 13 skokova.

Nešto istočnije, u Izraelu, ekipa Makabija se poigravala sa Albom iz Berlina. Tokom prve četvrtine su ubacili 21 poen i nije ličilo na katastrofu, ali podjednako raspoređena 62 poena u naredne dvije četvrtine su razbila nemački tim.

Izraelci nisu spuštali nogu sa gasa ni tokom posljednjeg perioda, pa je susret u Tel Avivu završen rezultatom 104:78. Bila je to peta pobjeda za Makabi i čak šesti poraz njemačkog tima koji ostaje na dnu tabele.

Dibartolomeo je ubacio 19 poena, Vilbekin se zaustavio na tri poena manje, a dvocifreni su bili Blek sa 13, Dorsi sa 12 i Kaspi sa 10 postignutih poena. I gostujuća ekipa je imala trojicu igrača sa dvocifrenim učinkom, jer je Kavanah ubacio 14, a Siva i Giedraitis po 12 poena na večerašnjem meču.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC