• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eurobasket 2021: Ovako će to izgledati (VIDEO)

Autor mondo.rs

Objavljen je logo za Evropsko prvenstvo košarkaša 2021. godine, koje će biti održano u četiri zemlje

 Logo za Eurobasket 2021 VIDEO Izvor: MN PRESS

Na Eurobasketu 2021. godine okupiće se 24 tima sa Starog kontinenta. Taj šampionat biće odigran od 17. avgusta do 3. septembra 2021, i to u četiri zemlje domaćina - Njemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji.

Na logotipu su prikazani mnogi košarkaški elementi koji su 'spakovani' na pehar namijenjen šampionu koji nosi ime Nikolaj Semaško, po nekadašnjem potpredsjedniku FIBA.

Logo Eurobasket 2021
Izvor: Youtube/FIBA

"Lansiranje logotipa predstavlja uvod u kvalifikacije za Eurobasket 2021, koje kreću u februaru 2020. godine. Logo su zajedno izabrale četiri zemlje domaćina. lepo je videti da je partnerstvo te četiri države sjajno započelo i vjerujemo da ima potencijala da se njihova zajednička organizacija pokaže kao najuspešnija do sada", rekao je izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak.

Reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacionoj grupi E, zajedno sa Finskom, Gruzijom i Švajcarskom i prvi meč odigraće 20. februara, kada će gostovati selekciji Finske.

Plasman na Eurobasket izboriće po tri ekipe iz svake grupe, sa izuzetkom onih grupa u kojima se takmiče reprezentacije zemalja domaćina, kao što je slučaj sa selekcijom Srbije.

Eurobasket 2021 biće treće takmičenje koje će zajednički organizovati četiri zemlje, nakon što je prvi put to urađeno 2015 (Francuska, Njemačka, Hrvatska, Letonija), a potom i 2017 (Turska, Finska, Izrael, Rumunija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC