• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ol star NBA u znaku Kobija: 8 vs 24

Autor mondo.rs

Nakon pogibije velikog asa sve je više prijedloga da predstojeći meč "Svih zvijezda" bude odigran u čast nekadašnjeg asa Lejkersa

 Ol star NBA Kobi Brajant 8 protiv 24 Izvor: Gulliver/Getty images/Elsa

Kobi Brajant je 14. aprila 2016. godine, kada je odigrao posljednju utakmicu u karijeri, otišao u legendu, a 26. januara 2020. u vječnost.

Tragična smrt jednog od najboljih košarkaša svih vremena duboko je potresla svijet. Sportisti, navijači i poštovaci njegovog djela širom planete opraštaju se od velikog Kobija.

Možda će vas zanimati

 Svi mečevi NBA lige koji su bili na programu u večeri nakon pogibije Brajanta odigrani su u sjenci tragedije uz minut ćutanja, a neposredno poslije smrti "Mambe" nekoliko košarkaša predložilo je da svi timovi povuku dres sa brojem 24 u čast legendarnog igrača.

Pokrenuta je i inicijativa da predstojeći Ol star NBA lige protekne u znaku Kobija Brajanta. Predloženo je da cijeli tim Lebrona Džejmsa na utakmici koja će biti odigrana u Čikagu 16. februara nosi dresove sa brojem osam, a ekipa Janisa Adetokunba dresove sa brojem 24.

Kobi Brajant je tokom uspješne karijere, koja je trajala dve decenije, nosio na leđima brojeve 8 i 24, i to svaki po deset godina. Prije nego što su Lejkersi povukli te dresove u čast Kobija, on je ispričao da su oba broja za njega bila veoma značajna u karijeri. Naveo je da je osmicu nosio kada je bio mlad, nedovoljno zreo i iskusan, u vrijeme kada je tražio svoje mjesto u ligi.

"Ta osmica je doslovno išla okolo i sjekla glave svima", rekao je jednom prilikom Brajant.

Kasnije, kada je postao zreliji i bolji igrač odlučio se za broj 24.

"Dres sa brojem 24 stalno je postavljao pitanje o tome kako mogu na najbolji način da predvodim grupu pojedinaca u želji da zabilježimo dobar rezultat", objasnio je Kobi.

Kobi Brajant nastupao je na Ol star meču NBA lige 18 puta, a četiri puta biran je za najkorisnijeg igrača (MVP) tog spektakla.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC