• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki na trećem mjestu, Drežnjak "slomio" MZT Skoplje

Autor mondo.ba

Košarkaši Širokog zabilježili su 11. pobjedu u Drugoj ABA ligi i stigli do treće pozicije na tabeli drugog po jačini regionalnog takmičenja.

U okviru 19. kola ABA lige 2, hercegovačka ekipa je nadigrala skopski MZT rezultatom 89:77 (27:25, 20:14, 22:22, 20:16), a najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Dario Drežnjak sa 20 postignutih poena.

Široki je ovim trijumfom nad direktnim konkurentom napravio veliki korak ka osvajanju jednog od četiri prva mjesta u ABA 2 ligi koja vode u plej-of.

Tri kola do kraja ligaškog dijela takmičenja Široki je treći s omjerom pobjeda i poraza 11-8. Borac iz Čačka već je ranije osigurao prvo mjesto s 17-2, drugi je MZT na 12-7, a iza Širokog su Split i Sutjeska s identičnim skorom 10-9.

Široki će u preostala tri kola odmjeriti snage upravo sa Sutjeskom (5. marta u Širokom Brijegu) i Splitom (11. marta u Splitu), i jedna pobjeda u te dvije utakmice najvjerojatnije će biti dovoljna bh. prvaku da osigura minimalno četvrto mjesto.

Široki sljedeće sedmice ide na teško gostovanje u Čačak kod lidera šampionata Borca.

A večeras na "Pecari", šampion Bosne i Hercegovine je od starta imao prednost, iako je tim iz Sjeverne Makedonije konstantno bio rezultatski u meču. Na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom domaćina od osam pogodaka (47:39), koje je zadržao pred odlučujućih 10 minuta.

Možda će vas zanimati

U posljednjem kvartalu, Hercegovci su još stegli odbranu i na kraju upisali ubjedljivu pobjedu od "plus 12".

Osim pomenutog Drežnjaka, odličnu partiju pružio je Goran Filipović sa 17 koševa, dok je kod gostiju iz Skoplja najefikasniji bio dvojac Džabari Hinds sa 18 i Bojan Krstevski sa tri pogotka manje.

Strateg Širokobriježana Hrvoje Vlašić izjavio je da je njegov tim imao problema sa "pikenrolom", ali da je dobrom odbranom i niskom petorkom, riješena utakmica u posljednjih pet minuta.

"Utakmica s kvalitetnim protivnikom koji igra dobro igra cijelu godine, to su i ovdje potvrdili kvalitetnom igrom. Mi smo tražili agresiju, više trke jer smo znali da jedino tako možemo parirati im jer su oni u jednoj pozicionoj igri iskusniji. Imali smo problem u jednom trenutku u 'pikenrolu'. Međutim, kad smo spustili nižu petorku uhvatili smo ritam i kvalitetnom odbranom u posljednjih pet minuta povećali razliku", rekao je Vlašić, čestitavši MZT-u na fer igri, a svojim igračima na pobjedi uz zahvalnost publici na podršci.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC