• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee: Zaslužili smo i pravedno je što smo šampioni BiH

Autor mondo.ba

Dragan Bajić smatra da je Igokea zasluženo osvojila šampionski pehar iako je priznao da trofej nema istu draž kao ona od prije dvije godine jer je titula dobijena prije kraja sezone.

 Dragan Bajić: Igokea je zaslužila titulu šampiona BiH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zbog pandemije koronavirusa, prvenstvo Bosne i Hercegovine je prekinuto, a šampionski trofej je dodijeljen košarkašima Igokee, koji imaju dva trijumfa više u odnosu na prethodnog prvaka Široki.

"Nije draž kao kada smo prije dvije godine osvojili titulu, ali s obzirom na okolnosti i situaciju sa virusom korona, drugog rješenja nije bilo. Odigrano je 20 kola, a mi smo dva kola prije kraja lige imali dvije pobjede više od Širokog i, s obzirom na to da je trebalo da se u Ligu za prvaka prenose bodovi, bili smo skoro sigurni šampioni, tako da mislim da je i pravedno što smo prvaci", rekao je Bajić za "Nezavisne novine".

Možda će vas zanimati

Kako se virus širio svijetom, tako su lige prekidale takmičenja, a osim što nije bilo utakmica, zabranjeni su i treninzi.

"Kako mi, tako i druge ekipe nisu mogle da treniraju i ono što je najbitnije, ne zna se do kada će ova situacija trajati, tako da ova odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH ide svima u prilog".

Nekoliko košarkaških liga u Evropi prekinulo je takmičenja i proglasilo šampione, ali sudbina ABA lige još nije poznata.

"Još se ne zna šta će biti sa ABA ligom, ali vidimo da je u Srbiji vanredno stanje, ne igra se u Sloveniji, Hrvatskoj… Ekipe ne mogu da treniraju, igrači neće biti u trenažnom procesu najmanje mjesec dana i trebaće im vremena da se vrate u formu. Vidjećemo šta će rukovodstvo lige odlučiti", rekao je Bajić.

Zbog globalne situacije sa koronavirusom svi treba da budemo maksimalno oprezni i da damo doprinos da se spriječi širenje zaraze.

"Zdravlje je na prvom mjestu. Moramo da slušamo uputstva zvaničnika i da se ponašamo disciplinovano i odgovorno kako bi ova situacija što kraće trajala", podvukao je trener Igokee u razgovoru za banjalučki list.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Dobar čovjek i dobar košarkaški stručnjk

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC