• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O sukobu beogradskih timova oglasila se Budućnost: Taoci smo Zvezde i Partizana!

Autor Dušan Ninković

Košarkaška sezona nije počela, ali rat saopštenjima jeste.

 Dragan-Bokan-izjava-KK-Buducnost-klubovi-taoci-Crvena-zvezda-i-Partizan Izvor: MN PRESS

Nema saopštenja samo u Beogradu, bave se time i ostali klubovi u ABA ligi. Nakon što smo prethodnih dana čitali prepisku Nebojše Čovića i Ostoje Mijailovića, sada je na redu KK Budućnost iz Podgorice.

Dragan Bokan je na okupljanju tima za narednu sezonu iskoristio priliku da pozdravi prisutne, ispriča detalje o budžetu Budućnosti, najavi velike klupske planove i ''potkači'' dva tima iz Beograda!

Možda će vas zanimati

Na meti su se, kao i obično, našli Crvena zvezda i Partizan, a predsednik Podgoričana je zaključio da su ostali učesnici taoci!

Govorilo se i o problemima koje ima regionalno takmičenje, odnosno stvarima koje nisu rešene, a koje bi, po Bokanovom mišljenju, bile dobre za košarku u regionu.

"Nažalost, imali smo dobru situaciju pred kraj prošle sezone, ali zbog korona virusa nismo uspeli kao liga i region da obezbedimo završnicu ABA lige. Nije bilo volje ni kod pojedinih klubova koji su taktizirali i došli smo u situaciju da nam o našoj sudbini odlučuje Evroliga. Ostaje žal, što kao klubovi nismo našli zajednički jezik. Nažalost, ti problemi na nivou ABA lige, skupštine i nas predsednika klubova, nisu rešeni. ABA liga nije preležala neke bolesti koje traju poslednje dve ili tri godine, predsednici klubova nisu dorasli da se liga podigne na veći nivo'', rekao je Bokan.

Prvi čovek Budućnosti je vrlo nezadovoljan situacijom, jer smatra da bi se ABA liga mnogo brže razvijala nakon preregistracije. Za to je potrebna saradnja svih klubova, koja izostaje.

''Nismo još napravili reorganizaciju lige, da stvorimo uslove da liga jača. Postajemo taoci sukoba Crvene zvezde i Partizana, koji datira još od prošle sezone. Zaista, vidim da nema neke veće komunikacije među klubovima, po prvi put. Nismo u stanju da preregistrujemo ABA ligu, da otvorimo vrata sponzorima i partnerima, koji će obezbediti stabilno funkcionisanje i u ABA i u ABA 2. Apelujem na sve klubove i predsednike klubova, sve one koji pomažu svaki klub u regionu, da učine sve, da prvo reorganizujemo ligu i da krenemo čvrsto dalje. Da obezbijedimo generalnog sponzora ligi. ABA liga je ono najjače kada je sport u regionu u pitanju, proizvod koji spaja ljude i države'', ističe on.

Što se tiče finansija, u Podgorici je sve čisto. Obaveze za prethodnu sezonu su izmirene u potpunosti.

''Budućnost Voli je jako stabilan klub, u ovom momentu ne dugujemo ni cent igračima. Ispoštovane su sve obaveze iz prethodne sezone. Žao nam je što smo zbog korona virusa zaokružili ugovore sa igračima na 80 procenata'', zaključio je predsednik Budućnosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC