• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron lansirao Lejkerse u finale Zapada: Njega su čekali deset godina

Autor Dušan Ninković

Kao i u prvoj rundi plej-ofa, Lejkersima trebalo vremena da se zagreju.

 Lebron Džejms lansirao Lejkerse u finale Zapada: Njega su čekali deset godina Izvor: Michael Reaves/Getty Images North America, Getty Images/Michael Reaves

Predugo, ako pitate navijače Los Anđeles Lejkersa. Celih deset godina nisu igrali finale Zapadne konferencije, a teško ih je ubediti da im tamo nije mesto.

Lebron Džejms je na sjajan način predvodio tim u petoj utakmici polufinalne serije protiv Hjustona, koju su Lejkersi dobili rezultatom 119:96.

Možda će vas zanimati

Cela serija je dosta ličila na onu prethodnu koju su odigrali Los Anđeles Lejkersi. Tada im je Portland ukrao prvi meč u seriji, da bi Džejms, Dejvis i ekipa četiri puta za redom slavili i prošli u narednu fazu.

Isto je bilo i sada, pošto Hjuston nije mogao više od počasne pobede, one na početku serije.

A odlučujući meč, onaj odigran noćas, rešen je vrlo brzo.

Već posle prve četvrtine Lejkersi su imali 15 poena prednosti (35:20), a razlika je u nekim delovima išla i na preko 20 poena. Pokušaji da se Hjuston vrati u meč nisu davali rezultata, osim početkom treće deonice, kada su bili u igri, na samo pet poena zaostatka.

Ipak, Lebron Džejms koji je bio blizu tripl dabla, a zatim i Kuzma, Moris i Grin, sprečili su bilo kakav preokret.

Početkom poslednjeg dela igre prednost Lejkersa je išla i do 30 poena, ali se na kraju završilo sa ''pristojnih'' 119:96.

Lebron Džejms je obeležio meč sa 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija, ali nije bio najbolji poenter. Džejms Harden je ubacio 30 poena, ali je u ovom porazu bio usamljen. Za razliku od njega, Lebronovi saigrači su bili na mače. Kajl Kuzma je ubacio 17 poena, Markif Moris je dodao 16, a Deni Grin 14!

Los Anđeles Lejkersi su treći poznati tim u polufinalu NBA lige. Znamo da će na istoku veliku borbu voditi Boston Seltiksi i Majami Hit, a ta serija počinje već između utorka i srede. Lejkersi još čekaju svog rivala u finalu Zapada.

Večeras (19) se igra novi meč između njihovih gradskih rivala Klipersa i Denver Nagetsa, a tim iz Los Anđelesa ima ''meč loptu'' pošto vodi 3:2 u seriji.

Lejkersi su prethodni put u finalu Zapada igrali u sezoni 2009/10, kada su i osvojili NBA prsten. Bila im je to druga titula u nizu, a zanimljivo je da im je ovo tek četvrti plej-of od tada. Nakon što su postali šampioni ispadali su u polufinalima od Dalasa i Oklahome, a zatim i od San Antonija, u prvoj rundi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC