• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"E, ovo je pravi Partizan": Šćepanović kaže da je njegov tim protiv Venecije pokazao kako treba da igra

Autor Pavle Knežević

Protiv Borca to, jednostavno, nije bilo to. Trener gostiju ima poruku za Partizan

 Vlado Šćepanović Partizan Venecija ovako treba da se igra Izvor: MN PRESS

Partizan je večeras prosto razbio Veneciju, a trener Vlado Šćepanović je poručio da je njegov tim večeras pokazao pravo lice.

Partizan je u prvom kolu Evrokupa "prosuo" +15 protiv Huventuda, ali trener ne zamjera ekipi za to. Svima je jasno da poraz protiv Borca nije smio da se desi, ali "Šćepa" ističe da to u subotu prosto nije bilo pravo lice njegove ekipe.

Možda će vas zanimati

"Prvi meč uopšte nije bio problematičan. Kada dođete do 15 poena prednosti i kada izgubite košarkaški, promašite otvorene šuteve… Imali smo 10 situacija da riješimo meč, mi smo krivi, ali dešava se. Prva utakmica je bila veoma dobra, vrhunska. Protiv Borca - vidjeli ste i sami. Takve utakmice se dese jednom u godinu dana, kada se vrati ekipa mentalno i emotivno ispražnjena. Nije lako za dan napraviti atmosferu protiv veoma dobre ekipe, koja će tek da pokaže kvalitet. Ne pravi alibi, nismo smjeli da izgubimo, to nismo bili mi. Mi smo bili ovo večeras", rekao je Šćepanović.

Odlična pobjeda večeras, sjajna za samopouzdanje, ali Partizan u subotu čeka prvi veliki derbi ABA lige, protiv Budućnosti, direktnog konkurenta u borbi za vrh. Može li da ponovi večerašnju partiju?

"Mora. Ne pričam o broju poena, nego o energiji, timskoj igri. Partizan mora ovako da igra, ne pričam, dakle, o napadačkom nivou, na to nekad ne možete da utičete. Partizan prosto mora da igra ovako", kaže Šćepanović.

Brine li vas slab šut sa distance?

"Ja sam igrao košarku 20 godina i ne možete da očekujete u ovoj fazi sezone da šut bude na visokom nivou, pogotovo poslije šest mjeseci pauze. Šut je relativna stvar, dolazi sa samopouzdanjem, dobrom odbranom, tako da me uopšte ne brine", kaže Šćepanović.

U timu večeras nije bilo Novice Veličkovića i Brajana Angole, dok Uroš Trifunović nije ulazio u igru.

"To je bila moja odluka. Odlučio sam se večeras za iskusnije igrače, jer je tako zahtijevala utakmica protiv Venecije", kratko kaže Šćepanović.

Trener Venecije Valter De Rafaele imao je poruku za Partizan.

"Mislim da smo odigrali dvije različite utakmice. Prve dvije četvrtine su bile dobre, ali treća i četvrta… Ključ je bila energija i odbrana, dozvolili smo im agresivnu igru, a odbrana daje samopouzdanje. Njima daje, nama oduzima. Moramo da upamtimo kako su agresivno igrali kad nam budu došli u Veneciju", kazao je De Rafaele uz osmijeh.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC