• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan razbio Veneciju! Mučio se, mučio, a onda zaigrao kao prošle sezone!

Autor Pavle Knežević

Posle dva vezana poraza na početku sezone, upisan je prvi trijumf

 Partizan razbio Veneciju! Mučio se, mučio, a onda zaigrao kao prošle sezone! Izvor: ABA liga/KK Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Fenomenalna reakcija Partizana posle poraza od Huventuda i Borca. 

Odlična partija i velika pobeda. Na kraju, 2. kolo Evrokupa:

Partizan - Venecija 95:73 (23:23, 19:20, 33:15, 20:15)

Možda će vas zanimati

Jako tvrdo je počela utakmica, uz snažnu odbranu na obe strane i mnogo grešaka. Ognjen Jaramaz u početku "vukao" Partizan, ali je domaći tim imao problema sa šutom, tako da se njegovo vođstvo 18:11 brzo istopilo, a onda je Venecija izjednačila. Na kraju prve četvrtine bilo je 23:23.

Venecija je početkom druge četvrtine uhvatila Partizan "na spavanju" i vezuje pet poena, za 28:23. Crno-beli su do kraja poluvremena dva puta na kratko vodili, ali su gosti na poluvreme otišli uz mininalnu prednost - 42:43.

Drugo poluvreme – druga priča! Rašon Tomas je u ovoj deonici postigao 16 poena i doneo preokret, ali "lavovske" zasluge za to pripadaju i Kodiju Miler-Mekintajeru, koji je nametnuo sjajan tempo.

Tada je proradio i šut, tako da su crno-beli pred poslednju četvrtinu imali 15 poena prednosti. Kada Pejdž postigao trojku početkom poslednje četvrtine, bilo je jasno da je tu kraj.

Partizan je igrao sve bolje i razlika je stalno rasla, da bi Venecija u finišu uspela da smanji prednost, što je takođe važno za međusobnu koš-razliku.

Pročitajte tok meča:

- 90:65, 2:21 do kraja. Bićemo slobodni da kažemo - gotovo je što se tiče pobednika, ali važna je i koš razlika...

- Četiri minuta do kraja meča, Partizan vodi 88:62. Venecija je u drugom poluvremenu dala samo 19 poena, što dovoljno govori o odbrani domaćina.

- Počela je poslednja četvrtina. Markus Pejdž pogađa trojku za 80:60 osam i po minuta pre kraja! Jako dobra odbrana Partizana početkom poslednje četvrtine, razbijeno malo deluje Venecija. Ipak, Kodi je izgubio loptu u jednoj kontri u želji da napravi malo atrakcije. Ima još mnogo da se igra, ne treba da popupšta koncentracija sada. Dangubić prima loptu sa leve strane na liniji za tri, a onda utrčava i zakucava jednom rukom! Ipak atrakcije za 82:60! Mora Rafaele da traži tajm-aut.

Kraj treće četvrtine 75:58

- Partizan je napravio seriju 18:4, ali to prekida Vidmar. Kodi odmah odgovara, a posle odbranjenog napada u poslednjeim sekundama ispod ruke Vidmara dodaje Mozliju, koji daje koš uz bacanje! Malo atrakcije u Hali sportova. Centar Partizana promašio je bacanje centar Partizana, ali je zato ekipa odbranila napad Venecije – 75:58! Dobio je Partizan deonicu 33:15, a Tomas je u ovih 10 minuta postigao 16 poena!

- Opet Tomas! Prvo koš, pa onda i dva bacanja za prvu dvocifrenu prednost Partizana – 67:56. Nakon toga Kodi kraje loptu, ali ga Kazarin ruši i dobija nesportsku! Miler-Mekintajer pogađa oba bacanja, a onda i u samom finišu napada pravi step-bek i pogađa dno mrežice! 71:56 i Partizan ima "+15"!

- Deluje da je Partizan "pronašao ključ" za odbranu Venecije, a taj ključ je očigledan – razigrani Tomas i mnogo bolji napad. To je serija 10:2 i vođstvo Partizana 63:54. Peti minut treće četvrtine.

- Vratio se Tomas, koji je u prvom poluvremenu igrao manje od tri minuta. Izašao je kad je dobio udarac, ali deluje da je s njim sve u redu sada. Gordić postiže prve poene i vraća minimalnu prednost Partizanu. To su prvi poeni plejmejkera crno-belih na meču. Posle toga su Bramos i Jaramaz razmenili trojke, posle čega je usledila serija promašenih napada, a onda Tomas iz kontre zakucava! 53:50, 6:00 u trećoj četvrtini.

- Počelo je drugo poluvreme, Partizan je imao prvi napad, ali ga nije iskoristio, da bi sa druge strane odgovorio Šapel. Ništa od instant preokreta, vodiće se velika borba do kraja...

Kraj prvog poluvremena 42:43

- Mika iz okreta skokom unazad postiže koš 19 sekundi pre kraja, a onda je Zagorac iznudio ofanzivni faul Vidmaru, njegov treći. Ostalo je pet sekundi do kraja poluvremena, ali je Šćepanović odlučio da proba i pozvao je tajm-aut. Blizu je bio Partizan da iskoristi to vreme, ali su Kodi i Mozli izveli neuspešan eli-up.

Jako, jako tvrd meč, a Venecija vodi zahvaljujući brzom početku druge četvrtine. Partizan loše šutira za tri, ali odbrana nije loša.

- Konačno! Posle četiri neiskorišćena napada, Jaramaz iz prodora daje koš, a onda i dodatno bacanje. Prilazi Partizan na 37:39. Vidmar i Kodi razmenjuju napade. Nije loša odbrana Partizana, ali napad je problem – 3/14 za tri, 14/35 iz igre ukupno, a sa penala 9/14. 40:41 minut i po pre kraja poluvremena.

- Venecija čuva vođstvo, iako obe ekipe teško postižu koševe. Partizanu je opet problem šut za tri poena, 3/14. Venecija iz daljine šutira 6/10 i to je jedan od ključeva njene prednosti. Partizan i dalje ima prednost u skoku, dobre odbrane se igraju, ali obe ekipe mnogo greše. 34:36, 3:20.

- 5:40, Mičel Vot postiže jedan penal, a onda Stoun daje trojku za novo vođstvo Venecije, ali Stefan Janković vraća trojku, opet je utakmica na pola koša – 32:33.

- Tonut postiže trojku, a onda i Kazarin daje oba penala i to je vođstvo Venecije 27:23, prvo na meču. Mika smanjuje prednost preko Mike i Stefana Jankovića. Dobro radi meč-ap zona Venecije, ali Partizan uspeva da uspostavi odbranu, tako da Kodi iz kontre vraća prednost! Tajm-aut!

Prva četvrtina: 23:23

- Jako, jako tvrd meč. Partizan sada ima prednost u skoku, što nije imao protiv Huventuda u početku i što ga je skupo koštalo. Izveo je 11 penala, a pogodio 7. Venecija povremeno igra zonu, a uspeva da "probije" odbranu crno-belih uglavnom iz blizine ili sa poludistance.

- Teško sada Partizan probija odbranu Venecije. Dangubić je dao samo jedan penal, a Šapel i Vidmar su vezali poene i gosti izjednačuju na 21:21 74 sekunde pre kraja prve deonice.

Nikola Janković pogađa oba bacanja i vraća prednost Partizanu, a onda Ostin Dej pravi treću ličnu grešku. Odlična situacija za Partizan. Pokušavaju domaći da "rešavaju" napade kroz reket, ali Mika se muči sa Vidmarom.

Nerešeno je, sada kao svi poeni da se postižu sa penala.

- Gordić je ušao umesto Kodija, iznudio je Partizan ofanzivni faul, ali Pejdž posle promašuje, da bi Šapel pogodio trojku. Posle još jednog koša Pejdža, sada Dej daje trojku – 20:17, 2:04 pre kraja.

- Pejdž promašuje trojku, Janković hvata ofanzivni skok, pa onda Kodi pokušava za tri, da bi njegov odbitak uhvatio Pejdž i odlučio se za još jednu trojku – pogađa! Vodi Partizan 18:11. Valter de Rafaele traži tajm-aut.

- I dalje se igra tvrdo, Jaramaz pogađa koš i dodatno bacanje, ali ga odmah menja Markus Pejdž. Partizan vodi 15:11, 4:30 u prvoj četvrtini, Jaramaz je postigao sedam poena za sada.

- Venecija povremeno igra zonu, a Partizan je probao presing po celom terenu. Vot igra jako dobro, tako da Šćepanović uvodi Nikolu Jankovića umesto Stefana Jankovića. Šćepanović pokušava da zatvori reket sa dvojicom centara.

- Partizan je poveo trojkom Tomasa, uzvratio je Bramos, a onda su posle nekoliko napada Jaramaz i Vot postigli po koš za 5:5. Igra se jako čvrsto. Zagorac je vidno željan košarke, prenosi loptu, ali promašuje za tri, da bi nešto kasnije pogodio. 9:7 posle tri i po minuta igre.

Anketa

Ko pobeđuje večeras u Beogradu?

  • Partizan!

    66.67% (2)

  • Venecija!

    33.33% (1)

  • Vrlo je neizvesno, ko god da pobedi, biće tesno

    0% (0)

Ko pobeđuje večeras u Beogradu?

Rezultati

- Počela je utakmica. Ovo su startne petorke:

Partizan: Kodi Miler-Mekintajer, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Rašon Tomas, Vil Mozli.

Venecija: Braoms, Tonut, De Nikolao, Fotu, Vot.

- Uskoro počinje meč, igrači se zagrevaju.

Partizan je bio jako blizu pobede nad Huventudom u Badaloni u prvom kolu Evrokupa, ali je ispustio pobedu "pomračenjem" u finišu meča, posebno u poslednjem minutu.

Nakon toga je usledio početak ABA lige i "šamar" od Borca, koji je pobedio u Beogradu. Meč se, doduše, igrao bez publike, ali zaista niko nije očekivao trijumf Čačana.

Posle oba poraza je trener Vlado Šćepanović rekao da zna šta mu je činiti, a navijačima to može da pokaže već večeras, kada u Halu sportova "Ranko Žeravica" stiže Venecija. 

Ljubitelji crno-belih dobro su upamtili Veneciju i prošle sezone, kada su u međusobnim duelima u oba susreta slavili - gosti. Partizanu je to bio jedini poraz na domaćem terenu u Evropi.

Italijanska ekipa ima gotovo isti tim kao prošle sezone, kada je dvocifrenom razlikom slavila u Beogradu. Očekuje se da će se velika borba voditi pod košem, gde oba tima imaju svoje adute, ali Partizan pre svega treba da popravi igru spoljne linije i organizaciju napada.

Svakako je veliki hendikep za crno-bele što se igra bez publike, jer je upravo ona ta koja podiže kvalitet igre crno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC