• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri i Lučić su hit Evrolige: Nosili su Partizan, sad "kliknuli" u Bajernu!

Autor Milutin Vujičić

Minhenski klub za sada fantastičan.

 Andrea-Trinkijeri-i-Vladimir-Lucic-Bajern-Evroliga-tri-pobjede Izvor: MN PRESS

Bivši trener i košarkaš Partizana "udružili" su se ovog ljeta u Bajernu i za sada djeluje da ta kombinacija funkcioniše perfektno!

Andrea Trinkijeri sjeo je na klupu minhenskog kluba nakodnodlaska iz Partizana i odmah je veću i značajniju ulogu namijenio srpskom košarkašu Vladimiru Lučiću koji već godinama igra za Bajern. Ipak, nikada nije počeo sezonu ovako dobro.

Možda će vas zanimati

Poslije uvodna četiri kola Lučić dijeli prvo mjesto po prosečnom indeksu u Evroligi sa još Nandom de Koloom (Fenerbahče) i Krunoslavom Simonom (Efes).

Sva trojica u prosjeku imaju 22,75 indeksnih poena, a Lučiću nije smetalo ni "duplo kolo" Evrolige kako bi ostao na istom nivou. Prvo je u pobjedi nad Makabijem ubacio 26 poena, da bi prošle večeri u Istanbulu protiv Fenerbahčea dodao još 18 i pet skokova, za preokret njegovog tima.

"Sjajan osjećaj! Počeli smo malo sporije, bez dovoljno energije za bilo kog rivala, posebno za Fenerbahče. U nastavku smo odgovorili i vjerovali smo da će nam se to isplatiti", kazao je Lučić i dodao:

"Znamo šta hoćemo ove sezone i vjerujemo u proces da ćemo biti bolji svakog dana".

Taj "proces" im je omogućio dolazak sjajnog trenera Andree Trinkijerija koji je prošle sezone vodio Partizan do prvog mjesta u ABA ligi i četvrtfinala Evrokupa, ali je sezona prekinuta usljed pandemije korona virusa i nije se dogovorio sa klubom oko ostanka.

Za sada ima skor od 3-1 u Evroligi, a nakon meča u Istanbulu rekao je da je njegova ekipa loše izgledala u prvom poluvremenu...

Izvor: YouTube/FC Bayern Basketball

"Nismo ništa posebno uradili, samo smo našli pet igrača koji funkcionišu dobro i igraju odbranu, odbranu, odbranu... Čestitke za drugo poluvrijeme, bili su fantastično. Ovo je najveća nagrada za moje momke i srećan sam zbog njih", kazao je Trinkijeri posle meča.

S druge strane Igor Kokoškov, poslije drugog poraza na klupi Fenerbahčea, imao je za čim da žali jer je njegov tim išao ka pobjedi...

"Težak poraz, baš smo razočarani. Dva različita poluvremena. Nadam se da je prvo poluvrijeme naše pravo lice, pošto smo u drugom nestali... Bili smo bez energije. Treneri gube utakmice, tako mi je pričao moj mentor. Ako vodiš 20 poena razlike i izgubiš - uvijek je kriv trener. Tako da preuzimam odgovornost za poraz za ovu partiju", poručio je selektor Srbije.

Pogledajte "hajlajtse" meča.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC