• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok Srbija slavi, Đerona ne odmara: Poslije Francuske odmah ukazao na greške, ne dopušta ekipi da se opusti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Da li je srpski rukomet dobio pravog čovjeka na mjestu selektora?

 Dok Srbija slavi, Đerona ne odmara: Poslije Francuske odmah ukazao na greške, ne dopušta opuštanje Izvor: MN PRESS

Dok se ekipe spremaju za Svjetsko prvenstvo na koje Srbija nije imala prilike da se kvalifikuje, srpski tim bilježi sjajne partije. 

Svi su oduševljeni poslije dvije odlične utakmice sa Francuskom i hvale rad novog selektora Tonija Đerone

Možda će vas zanimati

Srpske rukometne legende, ali i stranci, su hvalili Španca koji je po mišljenju mnogih vratio Srbiju na pravo mjesto. Sada srpski tim čekaju dueli sa Grčkom, gdje su "orlovi" veliki favoriti. 

Meč sa Grcima se igra u srijedu od 17 časova, a Đerona ističe da ne smije biti opuštanja i eurforije.

"Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobijediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da poslije dva koraka, napravimo i treći",  kaže selektor Đerona, koji je poslije velikog boda osvojenog u Kreteju, svjestan da ekipa ima još prostora za napredak. 

Momcima je već ujutru pripremio video sa greškama i korekcijama koje bi trebalo napraviti.

"I dalje mislim da smo zaslužili da pobijedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastičan meč. Proslavili smo malo poslije večere, ali prije spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije", naglasio je Španac na čelu Srbije. 

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u posljednjem kvalifikacionom ciklusu i ne smiju se potcijeniti. 

"Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kod kuće. Prije godinu dana su pobijedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobijedili su i Kipar sa 14 razlike. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobijedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Poslije uspjeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da poslije odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da poslije 60 minuta slavimo pobjedu", jasan je Đerona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC