• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel otputovao u Velenje ili "malu Bosnu": Crveno-plavi, sjetite se Vujinog motivacionog govora protiv Hrvatske!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u subotu ujutro otputovali su u Sloveniju, gdje će dan kasnije od 18.00 odigrati prvu takmičarsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone EHF Evropskog kupa.

 Rukometaši Borac m:tel otputovali u Sloveniju na meč protiv Gorenje Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon što su u prethodnoj rundi eliminisali Besu Famgas sa Kosova i Metohije, Banjalučani će u osmini finala odmjeriti snage sa Gorenjem iz Velenja, trenutno trećeplasiranim timom slovenačke NLB lige.

Slovenci su u ovom trenutku nesumnjivo u prednosti zbog činjenice da su dosad odigrali tri prvenstvene utakmice na kojima su upisali sigurne pobjede poslije zimske pauze za razliku od crveno-plavih, koji su brusili formu samo u pripremnim (prijateljskim) mečevima.

Možda će vas zanimati

Bez obzira na to, kao i na dosta problema sa povredama igrača (Bojan Ljubišić i Marko Lukić su završili sezonu, upitan je Goran Trkulja), legendarni rukometaš i aktuelni trener Borca m:tel Veselin Vujović kompletirao je spisak pojačanja i nadamo se pronašao adekvatne zamjene.

U banjalučki klub stigli su desni bek Savo Slavuljica, bjeloruski golman Artsjom Podasinov i desni bek Nikola Egić, koji bi trebali da budu možda i onaj posljednji dio mozaika u pobjedničkoj igri crveno-plavih na putu ka ostvarenju ciljeva, a oni su kad je "Velikan iz Gospodske" u pitanju, uvijek najviši.

Doduše, dvije sedmice ranije nego što bi trebalo da se stvari poslože na svoje mjesto dolazi meč, ali Vujović u intervjuu za MONDO, ipak ne daje "pardona" Slovencima poručivši da "Borac m:tel ide u Velenje po pobjedu, a oni ako su bolji, neka to i dokažu na terenu".

Sličnog mišljenja bio je i na konferenciji za štampu, a optimizma nije nedostajlo niti igračima Slađanu Subotiću i novajliji Savi Slavuljici.

To je vjerovatno i jedini ispravan način rezonovanja, ne samo u sportu već i u životu. Pokaži šta znaš, daj sve od sebe, pa šta bude!

One novinarske floskule "ostaviti srce na terenu" ili "moramo dati ne sto, nego 110%" nisu slučajno postale takvima jer je u ovom trenutku takvo razmišljanje jedini način da se banjalučki rukometaši suprotstave Gorenju i izbore "pozitivan rezultat" pred revanš za sedam dana u dvorani "Borik".

Tim iz Velenja, šestog grada po veličini u Sloveniji, poznatog i kao "mala Bosna" zbog velikog broja građana BiH koji su se nakon Drugog svjetskog rata doselili u sjeveroistočni dio nekadašnje republike SFR Jugoslavije, nalazi se u fantastičnoj seriji od čak 12 uzastopnih pobjeda u prvenstvu i EHF Evropskom kupu.

Reprezentativci BiH Ibrahim Haseljić i Tarik Velić su dio aktuelnog sastava, koji vodi Tuzlak Zoran Jovičić, a kad još vidite da su u timu i Alen Husejnović, Emir Taletović, Tarik Mlivić...onda vam bude jasnije zbog čega Velenje smatraju "malom Bosnom".

Interesantno, biće to i direktan dvoboj dvojice trofejnih stručnjaka u istoriji slovenačkog rukometa.

Jovičić je kao igrač "zmajčeka" nastupio na na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju i četiri godine kasnije u Atini, a bio je i član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2004. godine u Sloveniji.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vuja je s druge strane, kao selektor Slovenije osvojio bronzu na Mundijalu u Francuskoj 2017. godine u čuvenoj utakmici protiv Hrvatske u kojoj su "zmajčeki" napravili senzacionalan preokret u finišu meča nadoknadivši četiri gola razlike (31:30).

Pokretačka snaga tog preokreta bio je tadašnji Vujovićev motivacioni govor: "Sada morate da izginete. Igrajte posljednjih 10 minuta kao da je kraj svijeta"!

...
Izvor: Youtube/Re Sub

Naravno pod navodnicima, a neka tako bude i sada protiv Gorenja, koje je na putu do "evropskog proljeća", eliminisalo italijansku Sijenu (32:20, 24:29) i Rihmaen Koks iz Finske (30:25, 27:32).

Uostalom, nekadašnji prvak Evrope i osvajač IHF Kupa nema razloga da se plaši bilo koga, posebno jer je potpomognut i vjerovatno jednim od najvećih rukometaša u istoriji ovog sporta na svojoj klupi. Barem na ovim našim prostorima, ako ne i na cijeloj planeti.

Malo li je?

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srednji bek

Sjetite se i motivacionih govora Zorana Zoke Trninića, šteta što smo ga se olako odrekli a iz BL je, sa njim bi prolaz bio siguran

Šef struke

@Srednji bek I taj bio....

Čova buraz

Ajmo momci crveno plavi... Jedan je Velikan i nema brukanja ni po koju cijenu... Grizite , kidajte, samo da prođemo zmajčeke....

Šef struke

@Čova buraz Čova buraz neka si se vratio, ima loših vijesti.... Samo onaj Aj Borac da se ne javlja....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC