• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Cicipas pobedio Nadala: Neverovatna priča mladog Grka krije tajnu o uspehu na Australijan openu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Imao je posebnu motivaciju

 Zašto je Cicipas pobedio Nadala Neverovatna priča Grka krije tajnu o uspehu na Australijan openu Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Stefanos Cicipas je teniser koji može da pobedi svakog, a to  dokazuju i njegovi trijumfi nad "velikom trojkom". Novaka, Rafu i Federera pobedio je po dva puta od početka karijere.

Grčki teniser iza sebe nema priču kao i svaki drugi igrač na turu. Cicipas je mladić koji je bio junirorski šampion, ali je mogao da izgubi život u tinejdžerskim danima.

Možda će vas zanimati

Malo je falilo da se udavi na plaži na Kritu kada ga je spasio otac Apostolos inače i njegov trener. Upravo ta situacija uticala je na Cicipasa da se bori uvek kao pravi šampion.

Međutim, posebnu motivaciju zbog jedne emotivne porodične priče imao je na Australijan openu. Grčki teniser nikada nije upoznao dedu po majci, ali je o njemu slušao mnogo.

Njegov deda Sergej Salnikov bio je fudbalski reprezentativac Sovjetskog Saveza, a upravo je u Melburnu 1956. godine osvojio titulu olimpijskog šampiona sa reprezentacijom.

I tako je talentovani teniser na prvi grend slem u godini doputovao sa koferom u kome se nalazila i majica na kojoj je pisalo SSSR 1956, čime je odao čast pokojnom dedi, ali i pokazao da želi uspeh na istom mestu koje je očigledno važno za njegovu porodicu.

Sada nije toliko čudno i neverovatno kako je mladi teniser uspeo da preokrene meč protiv velikog Rafe Nadala. Pri rezultatu 2:0 za "kralja šljake" Cicipasu su očigledno proradile emocije koje su ga "pogurale" ka rezultatu 2:3 i polufinalu takmičenja.

Protiv Danila Medvedeva nije mogao ništa u narednom meču, ali je neosporno da je jedan od najtalentovanijih na turu i da njegovo vreme tek dolazi. Trenutno je šesti na svetu, ali ako nastavi da igra dobrim tempom kao do sada biće za njega i bolje pozicije.

U karijeri do sada ima pet titula.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC