• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zapušio usta Britancima, morali da promijene priču: Pljuvali ga i vrijeđali, sad mu se dive - Novak je prejak!

Autor Dragan Šutvić

Osvojeni trofej je promijenio neke stvari.

 novak-djokovic-najbolji-teniser-svih-vremena-britanci-pohvale-goat-promijenili-pricu-federer-nadal Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Novak Đoković je prošlog vikenda osvojio deveti Australijan open i ukupno 18. grend slem u karijeri i time je jasno istakao kandidaturu za obaranje rekorda po broju titula koji trenutno drže Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Najbolji teniser svijeta je povrijeđen stigao do pehara u Melburnu, a time je čak i britanske medije natjerao da malo promijene priču i napokon ga pohvale.

Možda će vas zanimati

I dok je tokom samog turnira bilo brojnih napada na Đokovića kako folira povrede, a neki su išli čak dotle i da ga nazovu zlikovcem, Novak je izgleda uspio da im zapuši usta.

U prilog tome govori i tekst britanskog "Ekspresa", lista koji je ne tako davno lagao o Đokoviću, u kojem se navodi da je sada Đoković u odličnoj prilici da postane najbolji teniser svih vremena.

"Novak Đoković je jednostavno prejak. Mnogi su očekivali da nedjeljno finale sa Medvedevim bude epsko, žetoka bitka, ali je Srbin imao drugačije ideje. I sasvim je jasno da će nadmašiti Federera i Nadala prije nego okači reket o klin", komentar je u listu "Ekspres".

List ističe da Novak nije lako stigao do titule i pomalo zaboravlja da je upravo zbog toga i njegove povrede ova titula utoliko slađa.

"Đoković nije bio tako ubjedljiv u svim fazama turnira. Ipak, najveći šampioni pobjeđuju i kada nisu na vrhuncu svoje moći i igre. Sada je na 18 grend slemova. Imajući u vidu da je prvi osvojio 2008. u vrijeme kada su Federer i Nadal imali velikih bitaka prije toga, može se reći da je to veliko dostignuće. Đoković nije tako uglađen poput Federera, niti je tako snažan kao Nadal. Umjesto toga, on je dobro podmazana mašina koja se rijetko kvari i ima dobro napajanje da završi posao", dodaje se dalje u tekstu.

Britanski list daje svoj sud o trci za GOAT-a - odnosno najvećeg svih vremena.

"Do kraja karijere može da postane GOAT. Iako su Federer i Nadal ispred njega po broju grend slemova, to možda neće biti još tako dugo. Možda bude ispred njih već do kraja godine", zaključuju u "Ekspresu".

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC