• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lani Pudar novčana podrška i od Olimpijskog komiteta: Bh. plivačko čudo rame uz rame sa Tukom, Pezerom, Cerićevom...

Autor Dragan Šutvić

Mlada bh. plivačica postala je korisnik olimpijske stipendije, a koristiće i podršku "Program plus", na koju pravo imaju pretendenti na najviši plasman na Igrama u Tokiju

 Lana Pudar olimpijska stipendija Izvor: FENA/Mario Obrdalj

U danu kad je saopšteno da će dobiti podršku Vlade Federacije BiH za dalji napredak, stiglo je još lijepih vijesti za Lanu Pudar, veliku nadu bh. plivanja:

postala je stipendista Olimpijskog komiteta BiH!

Možda će vas zanimati

Olimpijski komitet BiH je 15-godišnju plivačicu, koja je u Beogradu na plivačkom mitingu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin, nagradio sa 5.000 KM, njenog trenera Alenu Čemanović sa 2.000 KM, a Lani je dodijeljena i olimpijska stipendija u iznosu od 800 KM mjesečno.

Lana se tako pridružila timu od 15 sportista koji već stipendiju za OI u Tokiju.

Takođe, u cilju što bolje pripreme za najveću smotru sporta, Lana Pudar će sa sportistima koji su već kvalifikovani za Igre i pretenduju na najviše plasmane, a to su Amel Tuka, Mesud Pezer i Larisa Cerić, koristiti i "Program plus" podršku Olimpijskog komiteta BiH, te će time finansijski biti podržana sa 15.000 KM u svim nastupima i putovanjima do održavanja Igara.

"Što smo obećali, mi smo to i uradili. Dugogodišnja podrška Olimpijskog komiteta mladim nadama bh. sporta urodila je plodom jer je naša Lana ispunila olimpijsku normu. Naime, OK BiH je još prošle godine izdvojio sredstva i dodijelio stipendiju Lani Pudar u okviru projekta koji je namijenjen perspektivnim i mladim sportistima uzrasta do 18 godina jer smo već tada prepoznali njen olimpijski potencijal", rekao je predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić.

Dodaje da je Bosna i Hercegovina rasadnik talentovane djece u svim oblastima pa i u vrhunskom sportu.

"Naglašavam, Olimpijski komitet BiH je nebudžetski korisnik koji se finansira isključivo putem projekata i uz pomoć sponzora, ali uvijek nađemo način da finansijski podržimo naše perspektivne sportiste. Nadam se da će primjer podrške Olimpijskog komiteta prema Lani i drugim vrhuskim sportistima slijediti i Savjet ministara BiH, nadležna ministarstva za sport kao i uspješne kompanije", rekao je Kvesić.

Izvor: FENA/OK BiH

Lana Pudar se zahvalila Olimpijskom komitetu BiH na podršci koju joj pružaju.

"Stipendija je velika motivacija za dalji rad i želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu BiH jer su prepoznali moj trud i rezultate te odlučili da mi pomognu novčanim sredstvima da se pripremim najbolje što mogu za Olimpijske igre u Tokiju i tako predstavim najbolje moju državu, te otplivam najbolje moguće što mogu", rekla je Lana Pudar.

Damir Đedović, predsjednik kluba vodenih sportova "Orka" iz Mostara, takođe se zahvalio Olimpijskom komitetu na svesrdnoj podršci i činjenici da je među prvima prepoznao potencijal u ovoj mladoj plivačici.

"Pudar je definitivno postala glavna tema svih razgovora u cijeloj državi i zaista su svi oduševljeni ovim što je ona postigla. Očekujemo poboljšanje plivačkih uslova u gradu Mostaru što podrazumijeva, prije svega, izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena kako bi se upotpunilo sve što je Lana Pudar do sada postigla. Čast nam je što je ona postala projekat od velike važnosti Olimpijskom komitetu BiH, a prije svega velike zahvale idu čelnicima OK BiH što su promptno reagovali i s Lanom Pudar potpisali puni stipendijski ugovor i time pomogli predstojeće pripreme za Olimpijske igre u Tokiju", istakao je Đedović.

Osim Pudar, Olimpijski komitet je krajem prošle godine dodijelio stipendije i mladim olimpijskim nadama Amaru Pašiću, Nejli Kalači, Branku Tadiću, Hani Piralić, Nemanji Maleševiću, Asji Klačar, Zari Husedžinović, Adi Avdagić, Jovanu Lekiću i Mateju Rašiću, saopšteno je iz OK BiH.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC