• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izviđač skinuo krunu Borcu m:tel! "Skauti" slavili u Zavidovićima, a Banjalučani remizirali u Doboju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmicama 30. kola završena je aktuelna sezona u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 rukomet (plbih): krivaja - izviđač, sloga doboj - borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

BiH je u subotu dobila novog šampiona!

Titulu je osvojio Izviđač iz Ljubuškog, koji je u posljednjem kolu savladao Krivaju u Zavidovićima rezultatom 23:28 (10:13).

Možda će vas zanimati

Tek u 19. minutu "skauti" su prvi put poveli protiv Krivaje (6:7) serijom od 4:0, koja je nastavljena do čak 6:0 (6:9), a ostvarena prvenstveno zahvaljujući odličnim odbranama Mateja Mandića.

Golman gostiju iz Hercegovine je pružio briljantnu partiju sa osam uspješnih odbrana, što je rezultiralo i prednošću od dva pogotka do 26. minuta kada je Krivaja uspjela ponovo da stigne do izjednačenja.

Međutim, za samo dva minuta, ponovo je Izviđač stekao "plus tri", koje je sačuvao do odlaska na odmor (10:13).

"Skauti" su žestoko ušli u drugi dio utakmice i već za 10 minuta praktično riješili pitanje pobjednika nakon što su poveli sa devet razlike (11:20).

Uspjeli su Živiničani da smanje na "minus šest" devet minuta prije kraja, pa je reagovao trener Ljubušala Toni Čolina, koji nije želio ništa da prepusti slučaju, zatraživši od svojih igrača maksimalan angažman do kraja meča.

Krivaja nije odustala već je smanjila na samo tri razlike (22:25) na četiri minuta prije kraja, ali više od časnog poraza nije mogao domaćin.

Ipak, mnogo ranije je bilo više nego jasno jasno da će ljubuški tim osvojiti osmu šampionsku titulu, treću u posljednje četiri sezone.

Za pehar im je bio dovoljan i bod u Zavidovićima s obzirom da su ove sezone bili uspješniji od banjalučkog Borca m:tel u međusobnim dvobojima.

Najefikasniji u taboru izviđača bio je kapiten Domagoj Alilović sa sedam golova, Stjepan Jozinović sa šest, ali je junak pobjede bio golman Matej Mandić sa 15 uspješnih intervencija.

Kod ekipe Krivaje, najefikasniji su bili Mirza Mehinagić sa šest i Haris Bašić sa pogotkom manje.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

S druge strane, Banjalučanima je trebalo čudo da odbrane titulu - uz projektovani poraz "skauta" od Krivaje, bila im je neophodna i pobjeda nad velikim rivalom Slogom u Doboju, ali su uspjeli samo da osvoje jedan bod - 27:27 (16:14).

U banjalučkom timu najbolju partiju pružili su Milan Dakić i Nemanja Vučićević sa po šest pogodaka, dva manje postigao je Saša Puljizović, dok su kod Dobojlija sa po pet golova najefikasniji bili Vladan Đurđević i Marko Perović.

Iz Premijer lige BiH uz Slaviju iz Istočnog Sarajeva, koji su zbog finansijskih problema ranije istupili iz prvenstva, ispali su rukometaši Dervente i brčanske Lokomotive.

Brčaci su imali šansu da opstanu u posljednjem kolu, ali su izgubili od Iskre na gostovanju u Bugojnu (39:33), osim toga, trebao im je i poraz visočke Bosne, koja je međutim na svom terenu savladala Leotar iz Trebinja (28:25) i potvrdila opstanak u bh. eliti.

REZULTATI 30. KOLO

Bosna Visoko - Leotar 28:25
Iskra - Lokomotiva Brčko 39:33
Konjuh - Gračanica 27:27
Krivaja - Izviđač 23:28
Slavija - Maglaj 0:10
Sloboda Tuzla - Sloga GV/U 30:26
Sloga Doboj - Borac m:tel 27:27
Vogošća - Derventa 38:27

TABELA: Izviđač 51, Borac m:tel 49, Sloga (D) 43, Sloboda 42, Vogošća 39, Gračanica 38, Konjuh 37, Krivaja 33, Sloga (GV/U) 30, Leotar 29, Maglaj 25, Iskra 23, Bosna 18, Lokomotiva 15, Derventa 14, Slavija 1.

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

direktorcic

brankovic je najodgovorniji

Vesko

Uprava ostavke!

UMICEVIC I SELAK

Fali jos milion maraka

Čova buraz

@UMICEVIC I SELAK neka ste vi Dobojlije igrali časno...vama je samo bitno da Borac nije prvak....a protiv Izviđača igrate uštimanu partiju....

RancidCo

@Čova buraz Živeo SAO Ozren i Trebava. Pa ne može valjda samo Krajina da bude SAO!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC