• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je bolji sad nego kad je osvojio Rolan Garos: Marijan Vajda je optimista - Ako se sve posloži, osvaja titulu!

Autor Dragan Šutvić

A on ga najbolje poznaje...

 đoković rolan garos 2021 vajda bolji je sad nego kad je osvojio Izvor: MN PRESS, Profimedia/Julian Finney

Novak Đoković za sada lijepo "gura" na Rolan Garosu i sve ide po planu. Pobijedio je u prva tri kola bez većih problema Tenisa Sandgrena, Pabla Kuevasa i Ričardasa Berankisa, a u drugoj nedelji po pravilu dolaze veći izazovi.

Prvi će imati već danas od 13.30 kada će na megdan mladom Lorencu Musetiju, a onda ako bude uspjeha i njegovom zemljaku Mateu Beretiniju.

Možda će vas zanimati

Bilo je projektovano da u četvrtfinalu igra protiv Rodžera Federera, međutim švajcarski as se povukao zbog umora i povreda, dok je u polufinalu već viđen derbi sa Rafaelom Nadalom, apsolutnim vladarom Rolan Garosa.

Dobro zna Đoković da ako hoće do drugog grend slem trofeja u Parizu mora da prođe i "Bika sa Majorke", a to je do sada samo jednom uspio - i nije osvojio trofej.

Prvi i jedini pehar na Rolan Garosu podigao je 2016. godine, a njegov trener Marijan Vajda ističe da je Nole sada još bolji nego tada, pa je to dodatni optimizam pred duele koji nas čekaju na šljaci ove nedelja.

"Novakova igra? Veoma je dobra! Fizički se osjeća odlično, čak i bolje nego prije. Ima više iskustva, koje je stekao godinama dolazeći na Rolan Garos. Zaista sada igra fantastično. Pronašao je svoju igru na šljaci i osjeća se sjajno na terenu", rekao je Vajda za "Novosti" i dodao da ne može baš da poredi igru od ranije jer se neprestano razvija i poboljšava.

Ipak, poručio je da je prezadovoljan.

"Smatram da već izuzetno dobro igra ove godine, i nadam se da će nastaviti ovako. Njegov tenis je, iz moje perspektive, na šljaci bolji nego godinama unazad!".

Trener srpskog tenisera je rekao da Novak ima "više varijacija i rješenja u igri", da je fizički tehnički i taktički odličan, a to mu uliva dodatni optimizam pred drugu nedjelju Rolan Garosa i ono što svi u Srbiji sanjaju - 19. grend slem.

"Ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos!", poručio je Vajda.

(MONDO/Novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC