• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli neki novi klinci ali jedan je kralj - nek su mu i 34: Novak sredio Nadala i Federera, sad mora novu generaciju!

Autor Dragan Šutvić

Proslavio je Đoković u maju 34. rođendan, ali ga mi još ne doživljavamo kao veterana. Zato uspijeva i da se nosi sa mladom i talentovanom generacijom koja se ističe na US Openu.

 us open 2021 đoković protiv mlade garde Izvor: Profimedia

Ulazimo u drugu nedjelju US Opena, a tamo nas očekuje spektakl. Možda parovi osmine finala ne djeluju tako atraktivno pošto su eliminisana već šestorica od deset najboljih nosilaca, međutim djeluje da je nova generacija koja tek nadolazi zapravo najveća opasnost po "veliku trojku".

Nije bilo Rodžera Federera i Rafaela Nadala u Njujorku, povukao se i Dominik Tim, često označavan kao predvodnik novog talasa u tenisu, ali zapravo čast "stare garde" jedino trenutno brani Novak Đoković.

Možda će vas zanimati

Krenuo je srpski teniser vrlo dobro u Njujorku, upisao tri pobjede uz dva izgubljena seta, a sve dok iznad njegove glave stoji veliki pritisak u vidu rekordnog 21. grend slema, kao i "kalendarski slem" kojim bi postao prvi igrač još od Roda Lejvera koji je u istoj godini osvojio četiri "mejdžora".

Mnogi njegovi rivali nisu izdržali pritisak, tako su već eliminisani Stefanos Cicipas ili Andrej Rubljov, žrijeb se ozbiljno "pročistio", a i letimičan pogled nam govori da je Đoković daleko najstariji pretendent na trofej.

Proslavio je Đoković u maju 34. rođendan, a njegovi "izazivači" do kraja US Opena su mnogo mlađi.

Tako mu prvi na putu stoji Dženson Bruksbi, mladi Amerikanac koji je kroz kvalifikacije stigao do glavnog žrijeba, a koji je uspeo da se domogne osmine finala pošto je iznenadio Aslana Karaceva. Bruksbiju je tek 20 godina, ali nije najmlađi teniser koji je preostao na US Openu.

Izvor: Profimedia

U istom dijelu žrijeba kao i Đoković nalazi se i Janik Siner, talentovani Italijan, koji je mlađi skoro godinu dana, ali biće mu teško da dođe do meča sa srpskim asom u polufinalu jer prvo za protivnika ima Aleksandra Zvereva (24).

Istih godina kao sjajni Nijemac, osvajač zlata na Olimpijskim igrama, takođe su i Rajli Opelka (SAD) i Lojd Heris (Južna Afrika) koji igraju jedan protiv drugog u osmini finala, dok će Đoković, ako prođe, dobiti i nešto iskusnijeg rivala u četvrtfinalu pošto se sastaju Mateo Beretini (25) i Oskar Ote (28).

I u drugoj polovini žrijeba ima vrlo mladih igrača tako da ćemo gledati duel drugog najiskusnijeg kvalifikanta Petera Gojovdžika (32) i najmlađeg Karlosa Alkaraza (18), pravu senzaciju ovogodišnjeg US Opena.

Tu je i duel talentovanih igrača sa sjevernoameričkog kontinenta - Frensisa Tijafoa (23) i Feliksa Ože-Alijasima (21), dok je u drugoj polovini kostura nešto veće iskustvo. Očekuje nas duel Dijega Švarcmana (29) i Botika van de Zadšulpa (25), odnosno Dana Evansa (31) i Danijela Medvedeva (25).

Ipak, nadamo se da će i na ovom turniru iskustvo (i kvalitet) ponovo isplivati na površinu.

PAROVI OSMINE FINALA US OPENA:

Novak Đoković - Dženson Bruksbi
Oskar Ote - Mateo Beretini
Aleksandar Zverev - Jani Siner
Rajli Opelka - Lojd Heris
Frensis Tijafo - Aleksandar Ože-Ajijasim
Peter Godžovčik - Karlos Alkaraz
Botik van de Zandšulp - Dijego Švarcman
Dan Evans - Danil Medvedev

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC