• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok ispovijest Jelene Dokić - Htjela sam sebi da oduzmem život: Teška životna priča teniserke, a najveći krivac je otac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpska teniserka Jelena Dokić, koja je nastupala i pod zastavom Australije, ima tešku životnu priču i ne boji se o njoj da priča kako bi pomogla drugima.

 jelena dokić o problemima sa ocem damirom Izvor: MN Press/arhiva

Slavna teniserka Jelena Dokić obilježila je danas Svjetski dan mentalnog zdravlja. U potresnoj poruci i sjećanju koje je objavila na Instagramu, Jelena je još jednom priznala da je imala probleme u prošlosti.

Jelena se dugo borila sa depresijom, dobro je poznato i da je imala užasan odnos sa ocem Damirom, koji je do detalja opisala u autobiografiji "Nesalomiva", a zbog kog je njena karijera patila. Zbog toga je željela da svim mladim teniserkama, i uopšte mladim osobama, prenese svoje iskustvo.

Možda će vas zanimati

Dugo je Jelena krila sa kakvim sve problemima se suočavala, trpjela je psihičko i fizičko nasilje, a tokom jednog US opena za vrijeme igračke karijere bilo joj je možda i najteže.

"Ova fotografija me uvijek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i PTSD. Samo par godina kasnije, umalo sam okončala svoj život", šokirala je Jelena Dokić sve svoje pratioce iskrenim priznanjem.

"A danas sam u potpuno drugom svijetu. Nakon što sam uspjela da se izborim sa svim privatnim problemima i izazovima, i da izađem na drugu stranu, znam koliko je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svijest o mentalnom zdravlju i problemima“, dodala je bivša teniserka.

Značaj porodice posebno je dotakao tokom Australijan opena kada se rasplakala pred kamerama govorivši o Ešli Barti, a nekoliko mjeseci kasnije ima poruku za sve mlade.

"Možda ne djeluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji... Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrijednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan", napisala je Jelena Dokić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC