• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel u nedjelju protiv Bese, Mikić kategoričan: Nećemo mijenjati koncept, da budemo agresivni i energični!

Autor Dragan Šutvić

Rival "borčevcima" u drugom kolu EHF Evropskog kupa je stari znanac, predstavnik "Kosova" Besa Famgas

 ehf evropski kup 2021 2022 borac besa mirko mikić najava  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon sjajnog starta u Premijer ligi BiH, gdje su upisane četiri sigurne pobjede na isto toliko mečeva, rukometaši Borca m:tel okreću se evropskim obavezama.

U nedjelju u dvorani Borik, sa početkom u 18.00 časova, u prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa, dočekuju starog znanca, predstavnika "Kosova" Besu Famgas, koju su eliminisali prošle sezone iz daljeg takmičenja, ali u trećoj rundi.

Možda će vas zanimati

"Bez obzira što se radi o evropskom izdanju, pokušavamo da se spremamo kao za sve ostale dvoboje. U momentu ovosezonskog podmlađivanja i rasporeda u narednom periodu, gdje ćemo odigrati 6 utakmica za 17 dana, smatram da je to najbolji pristup. Otežavajuća okolnost je što nakon gostovanja u Sarajevu imamo nekoliko rovitih igrača, te ćemo do subote čekati nalaze medicinskog tima i dalja uputstva vezana za Luku Perića i Nikolu Malivojevića. Kako stvari stoje, Perić bi trebalo da sanira povredu ramena, dok se kod Malivojevića radi o nešto ozbiljnijoj povredi koja će ga, vrlo vjerovatno, odvojiti od terena na kraći period. Takođe, mali problem nam predstavlja nedostatak ovosezonskog video-materijala protivnika", istakao je trener Banjalučana Mirko Mikić za MONDO.

U odnosu na prošlu sezonu i pomenuti dvomeč, Borac m:tel je prilično podmladio ekipu, a promjena nije manjkalo ni u "kosovskom" taboru.

Napustili su ga Viktor Alonso Garsija, Haralampos Maljos i Buraj Ramošaj.

"Za razliku od prethodne sezone, vidim da tu nedostaje nekoliko važnih igrača, kao uostalom i kod nas. I dalje su im tu Nikola Prce i Jupa Kastriot na kojima će se, pretpostavljam, zasnivati sistem igre, pogotovo u napadu. Takođe, vidim da su doveli jednog od najboljih igrača njihove lige u posljednjoj deceniji Denisa Terzićija, te dva Crnogorca na krilnim pozicijama, tako da smatram da nas očekuje veoma težak dvomeč. Međutim, koncept naše igre se sigurno neće mijenjati i mi ćemo se, bez obzira na sve, truditi da budemo agresivni i energični u svakom segmentu igre", zaključio je Mikić.

Revanš utakmica igra se u nedjelju, 24. oktobra, u dvorani "Karagači" u Peći.

Ukoliko budu uspješni u ovoj rundi, Borčevi rukometaši će već u ponedjeljak, 25. oktobra, saznati ime rivala u trećoj, koja se igra 27. i 28. novembra, odnosno 4. i 5. decembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC