• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U mnogo toga on je bolja verzija Đokovića: Samo dvojica mogu da se takmiče sa Novakom, a nisu Rafa i Rodžer!

Autor Haris Krhalić

Da li su ovo konačno momci koji mogu da izađu na megdan najboljem na svijetu?

 novak đoković novinar eurosport Izvor: Profimedia

Novo doba tenisa je došlo, a to svi primjećuju. Mnoge stvari su se promijenile samo jedna nije, a to je činjenica da je Novak Đoković najbolji teniser svijeta. 

Sada u tekstu naslovljenom "Izvinite Rafa i Rodžere, ali stigla je nova velika trojka", novinar "Eurosporta" Grejem Rutven je objasnio da se odnos snaga mijenja. 

"Novak Đoković, Danil Medvedev i Saša Zverev će biti u polufinalu završnog mastersa sezone i to je novi poredak u vrhu muškog tenisa. Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu na turniru, ali nova "velika trojka" je spremna. Razlika između njih i ostatka je sve veća", navodi on. 

Možda će vas zanimati

 Iako su mnogi očekivali Nadala i Federera u Torinu kada je objavljeno da će ovaj grad biti domaćin završnog turnira umesto Londona, Španac i Švajcarac su daleko od samog vrha. Kako se navodi u tekstu ta "velika trojka" sa njima u glavnim ulogama je stvar prošlosti.

"Djeluje da su samo Medvedev i Zverev mogu da drže korak sa Srbinom. Medvedev je sada naravno grend slem šampion pošto je pobijedio Đokovića bez izgubljenog seta u finalu US Opena i sada ih ne dijeli mnogo na vrhu. U mnogo toga Medvedev je bio bolja verzija Đokovića u drugom dijelu sezone", navodi novinar "Eurosporta".

Osim Medvedeva i Zverev ima jednu veliku pobjedu nad Novakom ove sezone. 

"Jedini drugi teniser koji je bio bolji od Đokovića u velikim mečevima je Zverev, koji se vratio poslije izgubljenog seta i pobijedio 34-godišnjeg Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je uzeo zlato. Naravno još čekamo da Zverev uzme grend slem, ali Nijemac je napravio veliki mentalni pomak u posljednjih 12 meseci", ističe Rutven. 

Iako mnogi vide i Stefanosa Cicipasa kao nekoga ko može da ugrozi Srbina, autor teksta ipak smatra da je on daleko od konstantnosti koju smo vidjeli od Zvereva, Medvedeva i naravno Novaka. 

Možda će vas zanimati

Originalne "velike trojke" više nema, a da li je ovo nova ostaje da se vidi. Đoković ne izgleda kao da će usporiti, pa je veće pitanje mogu li ostali da ga prate?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC